BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO – Incendiu violent pe Craica. O locuință și anexele au ars în totalite (actualizare)

Incendiu violent în această dimineața pe Craica, în Baia Mare. Flăcările au cuprins în totalitate o gospodărie, dar și anexele acesteia. Până la sosirea echipajelor de pompieri focul a mistuit în întregime construcțiile improvizate.

Din fericire nu au fost persoane rănite. Mai multe echipaje ale ISU Maramureș au intervenit pentru stingerea focului. Au fost trimise și echipaje medicale în zona.

ACTUALIZARE

Astfel, luni, 24 octombrie, în jurul orei 09.00, trei echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință improvizată, în zona străzii Păltinișului, din Baia Mare.

În incendiu au ars o locuință improvizată, în suprafață de circa 20 de metri pătrați și acoperișurile altor două astfel de construcții. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor de la o sobă improvizată.

Tot ieri, puțin înainte de ora 14, două echipaje ale aceleiași subunități au intervenit la un incendiu izbucnit la un autoturism, pe strada Motorului din Baia Mare. În incendiu au ars cablurile electrice de la compartimentul motor și izolația capotei. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric la un conductor electric defect.

În jurul orei 16.00, două echipaje de stingere ale Gărzii nr.2 de Intervenție Fărcașa au acționat la un incendiu semnalat într-o gospodărie din satul Tămaia. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în dormitorul locuinței, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În incendiu au ars elemente de mobilier și aparatură electrocasnică. La intervenție au participat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Fărcașa. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurt circuit la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Șirul intervențiilor a continuat ieri, puțin după ora 19.00, când două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu declanșat la un autocamion, pe strada Europa, din municipiu. Au ars materialele combustibile din cabină și compartimentul motor. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit electric la un conductor defect.

Pe această cale, vă reamintim câteva din cele mai importante măsuri de prevenire, referitoare la exploatarea instalațiilor și aparatelor electrice în gospodării:

• nu utilizați aparate electrice, cabluri, prize, întrerupătoare și dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii!

• evitați folosirea simultană a mai multor receptori pentru a nu suprasolicita reţeaua electrică!
• supravegheați în permanență aparatele electrice și electrocasnice aflate sub tensiune!

• nu utilizați siguranţe fuzibile improvizate!

• nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher!

• când plecați de acasă pentru o perioadă mai lungă, deconectați de la alimentarea

cu energie electrică toate aparatele!

• pentru remedierea defecțiunilor apărute la aparatele şi instalaţiile electrice, apelați numai la specialişti!

Te-ar putea interesa si

RUTIERE ÎN WEEKEND: Urmărire în trafic, băuţi şi fără permis la volan, accidente

Redactie

EXCLUSIVITATE: Poliția Română își condamnă angajații la o moarte sigură. 38 veste antiglont pentru 927 angajați (foto document)

Vasile Dale

FOTO: Ce au găsit poliţiştii în urma percheziții lor la domiciliile unor persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.