BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

CAZĂRI FICTIVE LA SIGHETU MARMAŢIEI: Printre cei implicați se numără și polițiști, polițiști de frontieră și patroni de pensiuni. Dosarul îngropat la Parchetul Sighet

La mijlocul lunii octombrie a.c. a ieșit la iveală o fraudă de proporții în sumă de milioane de euro petrecută la Sighetu Marmației. Proprietarii mai multor imobile din Sighet și nu numai sunt suspectați că au încasat ilegal bani de la stat, după ce au declarat că au cazați ucraineni, deși, în realitate, în casele lor nu stă niciun refugiat.

După ce presa centrală a relatat cazul, s-au efectuat mai multe controale dispuse de către Primăria Sighet, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației a deschis un dosar penal „in rem” în acest caz.

După ce Poliția locală Sighet a efectuat mai multe controale în teren, mare parte dintre proprietarii care încasau bani pentru ucrainieni cazați fictiv au renunțat la a mai încasa sumele, însă o parte dintre aceștia continuă să încaseze suma de 50 lei / zi pentru fiecare refugiat cazat fictiv în locuința acestora.

Pentru a putea încasa acești bani, proprietarii au făcut rost de fotocopii după pașapoarte ale unor ucrainieni care posibil nici măcar refugiați să nu fie și au declarat în fals la Primăria Sighet că aceștia sunt cazați în locuințele lor, depunând totodată cereri pentru primirea de compensații bănești.

Există locuințe abandonate unde figurează că stau cazați și câte 15-20 de ucrainieni. Dosarul penal deschis de procurorii sigheteni este unul șocant, fiind implicate nume grele: polițiști, polițiști de frontieră, patroni de pensiuni etc. Doar la o pensiune din Sighet au figurat fictiv peste 150 de refugiați ucrainieni, deși capacitate de cazare a pensiunii respective este de câteva zeci de persoane. Prejudiciul în aceste cazuri este de câteva milioane de euro! Procurorii au ridicat mai multe documente de la Primăria Sighet, cele privind evidența proprietarilor care au depus cereri de compensare pentru refugiații ucrainieni.

Surse din IPJ Maramureș au declarat pentru Sighet 247 sub protecția anonimatului că la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighet nu există un interes real de a scoate la iveală adevărul și de soluționare a dosarului, existând de fapt un interes de a mușamaliza mare parte din dosar și de a-i face scăpați pe câțiva dintre cei care au încasat fraudulos sume de bani. Aceleași surse au mai arătat că prim-procurorul din Sighet este fost polițist și că ar exista anumite prietenii cu unii dintre polițiștii și frontieriștii fraudatori, fapt ce ar explica interesul de a îngropa dosarul.

Aceleași surse au mai arătat că singura variantă prin care cei implicați să nu scape iar dosarul să nu fie îngropat ar fi preluarea dosarului de către un alt parchet, spre ex. Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Nu putem decât să sperăm că procurorii sigheteni își vor face datoria în acest caz și nu vor ceda presiunilor de a mușamaliza dosarul. Care va fi rezultatul anchetei și ce rezoluție vor da procurorii în acest caz urmează să aflăm.

Sursa sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

ZI DE VACANŢĂ CU SURPRIZE: Asociaţia Teleleu din Maramureș, Salvamont şi IPJ Maramureş, lecţii demonstrative la Suciu de Sus

Redactie

AVERTIZARE HIDRO: Noi coduri galben şi portocaliu de inundaţii în Maramureş (VIDEO)

Vasile Dale

FOTO / VIDEO EXCLUSIV BORȘA: Un bărbat aflat pe un moped a căzut pe șosea în fata unei mașini (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.