Important

EVENIMENT SALVAMONT: Dr. Ludovic Gyorffy, Cetățean de Onoare al județului Maramureș pentru întreaga activitate desfășurată în slujba salvării vieților oamenilor

Ziua de 4 noiembrie a avut cu o însemnătate specială pentru salvatorii montani maramureșeni.

În cadrul ceremoniei festive desfășurate în Palatul Administrativ, dr. Ludovic Gyorffy a primit din partea președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, titlul de Cetățean de Onoare al județului Maramureș pentru întreaga activitate desfășurată în slujba salvării vieților oamenilor.

Dr. Ludovic Gyorffy, o personalitate marcantă a Salvamontului românesc și maramureșean, a fost cel care în anii 1969-1970 a făcut parte dintre grupul de lucru al celor care discutau despre înființarea oficială a echipelor Salvamont în România, contribuind la formarea și succesul centrului Salvamont Baia Mare și Maramureș și la îmbunătățirea activității Salvamontului în România.

Timp de 10 ani dr. Gyorffy Ludovic a făcut parte din Comisia Centrală Tehnică Salvamont România.

Astfel, după emiterea primului act normativ, Hotărârea Consiliului de Miniștri nr.140/ 25 ianuarie 1969, în 1970 a urmat înființarea și a altor echipe în țară, printre care și Salvamont Baia Mare. iar dr. Gyorffy Ludovic a fost primul șef al Salvamont Baia Mare.

Ne bucură și ne onorează să îl avem printre noi pe cel care a scris o pagină cu litere de aur în istoria Salvamontului Românesc și a Salvamontului din Maramureș!

Te-ar putea interesa si

Acțiuni de amploare a polițiștilor maramureșeni pentru identificarea pietonilor indisciplinaţi şi a vitezomanilor

Redactie

Gheorghe Șimon (PSD): ”Guvernul PNL va aduce creșteri de taxe și austeritate în România”

Vasile Dale

ASOCIAȚIA PENTRU AUTISM MAGIA UNICORNILOR: Profesorii băimăreni nu sunt pregătiți să predea copiilor autiști. 5% dintre copiii din creșele băimărene de azi sunt autiști

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.