BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV FOTO: Război între rromii la Ponorâta. Două mașini distruse, o persoană la spital. 13 persoane săltate de mascați. 2 reținuți – ACTUALIZARE 2

A fost scandal uriaș în cartierul de rromi din Ponorâta, satul Vălenii Lăpușului, comuna Vălenii Lăpușului (Maramureș). Un apel la 112 a anunțat faptul că între un grup de aproximativ 10 persoane de etnie rromă a izbucnit un conflict spontan. Aceștia s-au agresat reciproc și au provocat mai multe distrugeri la locuințe dar și asupra două autoturisme. Unul dintre acestea trecea prin zonă și nu avea nicio legătură cu scandalul.

Două echipaje ale Poliției Secției 7 Suciu de Sus, precum și 6 polițiști din Târgu Lăpuș au fost trimiși imediat în zonă. Totodată a fost solicitat și sprijinul unui echipaj SMURD. Acesta preluat o persoană care a suferit leziuni corporale fiind transportată la Spitalul Orășenesc Tg. Lăpuș pentru îngrijiri medicale.

”În sprijinul colegilor din zonă au fost trimiși și colegii de la SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale) din cadrul IPJ Maramureș. Polițiștii au aplanat conflictul și au dus la audieri 13 persoane” a confirmat pentru www.vasiledale.ro, biroul de presă al IPJ Maramureș.

Conflictul se pare că este de mai multă vreme între cetățenii de etnie rromă din zonă iar astăzi a fost nevoie de un singur cuvânt pentru ca totul să degenereze într-un adevărat război.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe, încăierare, tulburarea liniștii și ordinii publice. Totodată, comanda IPJ Maramureș a dispus că în zona cartierului Ponorâta să rămână în permanență un echipaj de la Secția 7 de Poliție dar și un echipaj al mascaților din cadrul IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Azi, 06 noiembrie, la ora 13.50, polițiștii din Târgu Lăpuș, au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în localitatea Vălenii Lăpușului, are loc un scandal între mai multe persoane.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că a avut loc un conflict spontan între aproximativ 10 persoane în cadrul căruia s-au agresat reciproc și au spart geamurile a doua autoturisme.

S-a procedat la aplanarea conflictului și conducerea la sediul poliției Târgu Lăpuș a 13 persoane în vederea audierii și stabilirea participației la comiterea faptelor.

În urma conflictului, o persoana a fost transportată de către un echipaj SMURD la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Totodată, pentru prevenirea sau escaladarea faptelor antisociale în zonă, la fața locului a fost solicitat în sprijin un echipaj din cadrul S.A.S. Maramureș, în vederea monitorizării zonei împreună cu un echipaj din cadrul Secției Suciu de Sus.

ACTUALIZARE 2 – IPJ Maramureș

Ieri, 06 noiembrie, polițiștii Secției 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus au intervenit la două sesizări semnalate prin S.N.U.A.U. 112 privind producerea unor scandaluri în localitatea Vălenii Lăpușului.

În urma verificărilor și a audierii persoanelor implicate în cele două evenimente, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a doi bărbați de 22 respectiv 25 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe.

Te-ar putea interesa si

DE ZIUA EUROPEANĂ 112: Mai multe clădiri din Maramureş, iluminate în roşu

Redactie

FOTO: ”Ghițucă șăful” de la Poliția Locală a băgat capu-n pământ ca struțul! Nicio reacție după ce mașina personală a fost fotografiată pe o parcare rezervată persoanelor cu dizabilități

Vasile Dale

SCANDAL UDMR – Cherecheș LA CASTANIADĂ: Kurtos-ul unguresc și drapelul românesc l-au lăsat fără atribuții pe viceprimarul de etnie maghiară al municipiului Baia Mare!

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.