BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

DOI RĂNIȚI: A intrat cu ATV-ul într-un gard după ce a fugit de poliție prin LĂPUȘ

Ieri, 06 noiembrie, polițiștii Secției 7 Suciu de Sus, aflați în serviciul de patrulare în comuna Lăpuș, au observat un ATV, care circula pe D.J. 109F, pe care se aflau două persoane.

Polițiștii au procedat la oprirea acestuia folosind semnalele acustice și sonore din dotarea autospecialei, dar conducătorul ATV-ului și-a continuat deplasarea, virând brusc spre dreapta pe o stradă denumită local ”Pe baltă”. La un moment dat, conducătorul ATV-ului  a pierdut controlul și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil din plasă de fier cu stâlpi din țeavă de fier.

Persoanele care se aflau pe ATV au fost identificate ca fiind o tânără de 27 de ani și un bărbat de 53 de ani, ambii din Lăpuș. La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD, care le-a acordat îngrijiri medicale.

Întrebați cu privire la cine s-a aflat la volanul ATV-ului, nici unul dintre aceștia nu a recunoscut fapta, refuzând să ofere detalii polițiștilor.

Ambii au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind 0,71 alcool pur în aerul expirat în cazul tinerei și 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 53 de ani. Celor doi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că nici unul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. (foto arhivă)

Dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii din Baia Mare au identificat la data de 06 noiembrie doi bărbați de 29 și 59 de ani din municipiu și Ariniș, care au condus autoturisme fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

De asemenea, polițiștii din Ulmeni, Baia Mare și cei ai Secției 7 Suciu de Sus au depistat în trafic conducători auto care au condus sub influența băuturilor alcoolice. Cea mai mare concentrație în etilotest a indicat la o tânără de 22 de ani din Baia Mare, respectiv 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în acest weekend, nu au fost trecuți cu vederea nici conducătorii auto care încalcă legislația rutieră în vigoare și care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, 60 de polițiști maramureșeni au fost prezenți pe principalele artere ale județului.

Au fost aplicate 389 de sancțiuni contravenționale, din care 170 pentru nerespectarea vitezei legale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Polițiștii maramureșeni au reținut în total 78 de permise de conducere (51 pentru viteză, 19 pentru depășiri neregulamentare și 11 pentru conducerea sub influența alcoolului). De asemenea, au fost reținute 24 de certificate de înmatriculare și constatate mai multe infracțiuni rutiere.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT RUTIER: S-a urcat beat la volan şi s-a lovit de un cap de podeţ

Redactie

MESAJ EMOŢIONANT: Ce transmite sătmăreanca Samuela Rigo, motociclista rănită luna trecută în Maramureş

Vasile Dale

DEALUL HERA: O femeie din Vişeu de Jos s-a răsturnat cu maşina pe plafon

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.