BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO EXCLUSIV: Poliţist din Remetea Chioarului arestat preventiv pentru distrugere prin incendiere (actualizare)

Caz grav la Postul de Poliţie al comunei Remetea Chioarului. Un agent de poliţie cu o vechime de nici 4 ani în sistem a fost săltat ieri de colegii lui şi dus în arestul IPJ Maramureş după ce ar fi incendiat autoturismul unui localnic .

Incidentul s-a petrecut în vară pe raza localității Mocira, însă abia acum criminaliştii au reuşit să probeze activitatea infracţională a colegului lor

Conform informaţiilor noastre totul ar fi pornit de la o datorie de circa 3000 de euro, bani pe care proprietarul maşinii nu i-ar fi restituit poliţistului.

Agentul urmează să fie prezentat azi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Actualizare – IPJ Maramureş

Ieri, 9 noiembrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, în vârstă de 24 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere și instigare la acces ilegal la un sistem informatic, într-un dosar instrumentat de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, acesta urmând să fie prezentat Tribunalului Maramureș, cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul este angajat al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

În cauză, Serviciul de Investigații Criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, iar la finalizarea acestora dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.ț

Actualizare 2

ACTUALIZARE: Față de bărbatul de 24 de ani, reținut pentru 24 de ore, ieri 09 noiembrie, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instanța de judecată din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

ACTUALIZARE 3 – TRIBUNALUL MARAMUREŞ

Tribunalul Maramureş a admis, în data de 10.11.2022, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 noiembrie 2022, şi până în data de 9 decembrie 2022, inclusiv, a inculpatului S.S.A., în vârstă de 24 de ani, agent de poliţie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic, respingând totodată solicitarea
formulată de inculpat de luare a unei măsuri preventive mai puţin restrictive de libertate. Pentru a dispune măsura arestării preventive, instanţa a reținut că, din probe s-a conturat suspiciunea rezonabilă că acesta, în data de 10 iulie 2022, în jurul orei 23:20, însoţit de un alt bărbat, rămas neidentificat până în prezent, s-a deplasat cu un autoturism la
domiciliul persoanei vătămate X, împrejurare în care, bărbatul neidentificat a stropit cu motorină aflată într-un recipient de plastic autoturismul parcat în faţa imobilului, aparţinând persoanei vătămate X, dar utilizat de martorul Y, şi l-a incendiat prin aprinderea combustibilului, ulterior părăsind în viteză zona respectivă.
Instanţa a reţinut în mandatul de arestare preventivă că fapta de distrugere a fost concepută şi săvârşită de inculpat în scop de răzbunare şi de constrângere, în contextul acordării de către acesta a unui împrumut martorului Z, cu implicarea martorului Y, şi a refuzului martorului Z de a-i restitui banii.
De asemenea, instanţa a reţinut că, în data de 1 august 2022, în jurul orei 20:00, inculpatul şi-a determinat un coleg de serviciu, agent de poliţie, să acceseze fără drept, în interesul personal al inculpatului, cu depăşirea autorizării primite, şi în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, un sistem informatic, respectiv baza de date administrată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, pentru a verifica datele din evidenţa auto ale unei persoane. Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Te-ar putea interesa si

BĂUTURA, BAT-O VINA / ACTUALIZARE: Accident rutier provocat de un șofer beat. Ce spune IPJ Maramureș (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

DESCOPERIRE MACABRĂ: Un bătrân a fost găsit mort în gospodaria sa din Băseşti

Vasile Dale

RUTIERE: Bărbați fără permis și cu alcoolemie depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice

Redactie

4 mesaje

mo noiembrie 10, 2022 at 7:42 pm

Cat era dobanda?

Raspunde
Nelu buzura noiembrie 11, 2022 at 2:16 am

Țin să cred că legea funcționează daca se aplică fara a închide ochi , felicitări polițiștilor de la criminalistică !!!
Pe de altă parte mi-e milă și de tinărul polițist care a fost păgubit de 3000 euro , după părerea mea tinărul polițist a știut că find păgubit cel care a făcut asta scăpa cu suspendare și deaceia și-a făcut singur dreptate , va dau exemplu de cazul de la Borșa Maramureș unde o hoță a furat 4000 euro iar după ce a fost o bătaie de cap pentru a o identifica polițiști de la criminalistică și sau luat toate imaginile video de pe telecamere din Borsa , instanța de judecată ia dat 4 ani de închisoare , asta nu este tot hoața și-a permis o avocată plătită că doar avea bani ( din furat) mă întreb instanța de judecată a luat în considerare testul poligraf la care hoața a căzut??? , Cazul cu hota este acela în care ea a fost prinsă la intrarea in Romania prin Vama Petea!!!!
Și atunci întreb și eu după munca polițiștilor buni ,să vedem că scapă ușor ,credeți că se simt bucuroși de rezultat ???
Dacă legea ar fi fost împotriva hoților și acelor ce bagubesc omul nu și-ar face dreptate singur cum este in cazul tânărului polițist!!!!

Raspunde
Nelu buzura noiembrie 11, 2022 at 2:21 am

Uitase-m să precizez că hoața este recidivista a făcut pușcărie la greu in trecut , o data deși a intrat la o batrîna i-a furat lănțișor de aur și a fost și violare de domiciliu , pentru instanța nu a reprezentat un pericol public e find cercetată în stare de libertate!!!

Raspunde
DEFINITIV: Poliţist din Remetea Chioarului condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru distrugere și instigare la acces ilegal la sistemul informatic – Stiri din Maramures decembrie 6, 2023 at 10:34 pm

[…] FOTO EXCLUSIV: Poliţist din Remetea Chioarului arestat preventiv pentru distrugere prin incendiere …CONDAMNARE DEFINITIVĂ, ”cadou” de MOȘ NICOLAE: Polițist de la Biroul Rutier Baia Mare condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită acces ilegal sistem informaticbaia maredistrugereinchisoareinstigareipj maramureșmaramureșpolițist remetea chioaruluistiri baia marestiri maramuressuspendareDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.