BREAKING NEWSEveniment

GALERIE FOTO: Exercițiu de intervenție în sistem integrat derulat la Aeroportul Internațional Maramureș

La Aeroportul Internațional Maramureș s-a desfășurat un exercițiu de simulare a unui accident aviatic la care au participat grupurile de suport din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

După producerea situației de urgență a fost activat Planul roșu de intervenție, iar la fața locului s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție care au acționat în sistem integrat. Președintele C.J.S.U. Maramureș, prefectul Rudolf Stauder, a declarat că s-a procedat la verificarea concepției de intervenție combinată, în sistem integrat, având în vedere faptul că în ultimii doi ani acest gen de exerciții aplicate nu s-au putut desfășura din cauza pandemiei.

La acțiune a fost prezent un avion Spartan din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene Române. Echipele de intervenție au procedat la triajul, evaluarea și acordarea primului ajutor de medical de urgență pentru 47 de persoane.


Prefectul de Maramureș a precizat că s-a urmărit nivelul de cunoaștere și punere în aplicare a concepției specifice de acțiune la intervenție în cazul producerii unui accident aviatic, modul de acțiune al personalului implicat în gestionarea și managementul intervenției, nivelul de pregătire al personalului, verificarea capacității operaționale, verificarea fluxului informațional și decizional, modul de cooperare interinstituțională, managementul informațiilor, dar și actualizarea și adaptarea concepției de intervenție în funcție de situațiile apărute pe perioada intervenției la accidentul aviatic.

Exercițiul de simulare a accidentului aviatic de la Aeroportul Internațional Maramureș s-a derulat fără producerea altor evenimente negative care să influențeze activitățile echipelor de intervenție. La final s-a procedat la evaluarea activității forțelor participante, a mai adăugat prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș.

La exercițiul de simulare au participat peste 150 de persoane din cadrul instituțiilor/structurilor participante, dar și aproximativ 30 de mijloace tehnice specifice de intervenție din dotare, alte mijloace necesare (foi de cort și pături, mijloace de comunicare portabile și mobile, mijloace de tehnologie a informației și a comunicațiilor).

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV GALERIE FOTO: ”La recomandarea domnului Coste de la fabrica… venim. Mi-a lipit dantura cu SUPER GLUE și mi s-a infectat gura” (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Şoferiţă din Baia Mare, depistată băută la volan. Era cu un copil de 7 ani în maşină

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Adolescent de 14 ani căzut în parcul municipal. Se suspectează un infarct

Vasile Dale

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.