BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

MINIVACANŢA DE 1 DECEMBRIE: Proprietarii de pensiuni din Maramureş îşi împart locurile de cazare

Pe ultima sută de metri, încă se fac planuri pentru minivacanţa de 1 Decembrie. La Cavnic, în Maramureş, peisajele sunt deja de iarnă, iar administratorii pensiunilor au dat ultima strigare pentru pachetele escapadelor la preţ redus. La Breb, administratorii se ajută între ei pentru a-și ocupa în totalitate locurile de cazare. Anul acesta, turiştii vor sta mai mult în pensiuni: bugetarii au cinci zile libere de 1 Decembrie.

În Maramureş, cuvintele de ordine sunt ospitalitatea şi ajutorul. Aproape toate locurile de cazare din sat au fost ocupate. Dar niciun turist nu este lăsat pe dinafară. Administratorii pensiunilor le găsesc loc prin vecini.„La noi a binecuvântat satul Breb cu oameni muncitori, cu oameni buni, care se ajută între ei. Nu există răutăţi în sat. Şi alţii, dacă au, ne dau nouă şi noi le dăm altora şi aşa ne înţelegem”, spune Ileana Bozai, administrator pensiune. 

La un han din inima Maramureşului se fac ultimele pregătiri pentru meniul tradiţional: slănina și mușchiul de porc au fost deja puse la afumat şi murăturile sunt gata. Sărbătorile vor avea savoarea binecunoscută: „Cu slănină, cu jumările cu porc, cu costele şi cu cârnaţi, cu murătura, cu muşchiul porcului şi nelipsita ceapă. Trăim aşa cum au trăit moşii şi strămoşii noştri”.

„De ziua țării trebui să sărbătorim împreună, îi aştept (n.r. turiştii) cu mare drag. Tăiem porc, cântăm împreună cântece patriotice, acolo, tăind porcul şi gătind bucatele noastre tradiționale”, spune Rodica Nemeș, administrator han tradițional.

În plus, Maramureşul deja se pregăteşte să arate ce are mai bun şi mai frumos: a nins şi peisajele sunt de vis. În minivacanța de Ziua Națională, pachetele turistice pot ajunge și la 850 de lei de persoană, în funcție de serviciile oferite. Locurile în pensiuni sunt deja ocupate şi pentru sărbătorile de iarnă. 

Sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

ATENŢIE! Nu depuneţi bani în conturile unor persoane necunoscute atunci când doriţi să vă angajaţi!

Vasile Dale

FOTO CITITORI: Un autoturism a ars pe DN1C Baia Mare – Satu Mare

Vasile Dale

Tinerii din Maramureș care participă la Concursul internațional online ”Dance virus-2021” pot fi votați până pe 9 mai

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult