BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV FOTO: Horia Chiș și psihologul de la Penitenciarul Baia Mare au fost reținuți de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 noiembrie 2022, a inculpaților:

CHIȘ HORIA ȘTEFAN, ofițer de poliție, fost director al Penitenciarului Baia Mare, cercetat pentru săvârșirea infraciunilor de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă și șantaj, toate în formă continuată;

KOZMA ANGELA CARMEN, ofițer de poliție, psiholog la Penitenciarul Baia Mare, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se și profitând de situația de autoritate și de superioritate asupra victimei.

Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relație extraprofesională cu inculpatul Chiș Horia Ștefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului.

Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit. În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului.

Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare pentru distrugerea credibilității acesteia.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 22 noiembrie 2022, suspecții Chiș Horia Ștefan și Kozma Angela Carmen urmează să fie prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Te-ar putea interesa si

NICIO ZI FĂRĂ INFRACŢIUNI: Doi maramureşeni şi un sătmărean, certaţi cu Codul Rutier

Vasile Dale

ALCOOLUL ŞI VOLANUL NU FAC CASĂ BUNĂ: Opt persoane, care conduceau în stare avansată de ebrietate, depistate de poliţişti

Vasile Dale

PRELUARE PRESSHUB.RO: Scenariul din Suceava s-ar putea repeta la Spitalul Județean Baia Mare

Vasile Dale

2 mesaje

Horia Chiş, arestat preventiv. Psiholoaga, pusă sub control judiciar – Stiri din Maramures noiembrie 22, 2022 at 8:22 pm

[…] EXCLUSIV FOTO: Horia Chiș și psihologul de la Penitenciarul Baia Mare au fost reținuți de DNA baia marehiroa chispenitenciarpolitiestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
Preluare ObservatorNews.ro: Horia Chiş, şeful de penitenciar care şi-ar fi abuzat sexual angajatele ani de zile a fost arestat preventiv. Avocatul spune ca e şocat, fiind „o persoană credincioasă” (video) – Stiri din Maramures noiembrie 23, 2022 at 11:59 am

[…] Chiş, arestat preventiv. Psiholoaga, pusă sub control judiciarEXCLUSIV FOTO: Horia Chiș și psihologul de la Penitenciarul Baia Mare au fost reținuți de DNA arestat preventivbaia marehoria chișmaramureșPenitenciarul Baia Marestiri baia marestiri […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult