Important

Expoziție de ceramică „Cornel Sitar – o viață dedicată artei olăritului”

Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară, pregătește expoziția de ceramică intitulată „Cornel Sitar – o viață dedicată artei olăritului”.

Cornel Sitar și-a dedicat 60 de ani olăritului – un meșteșug străvechi pe care l-a dus mai departe cu migală, pasiune și dedicare. Maestrul olăritului a primit peste 140 de diplome de la participările sale la târguri și expoziții atât în țară, cât și în străinătate.



În semn de respect și recunoștință pentru toată activitatea sa de maestru olar, Consiliul Județean Maramureș a acordat Titlul de Cetățean de Onoare al județului Maramureș, post-mortem, maestrului Cornel Sitar.
Această distincție vine în sprijinul valorii pe care Cornel Sitar o are atât prin noblețea meșteșugului pe care l-a iubit, cât și prin întreaga activitate dedicată păstrării valorilor culturale.

Vernisajul va avea loc joi, 24 noiembrie, ora 11:00, în sala 3 a clădirii pavilionare a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Workshop-uri gratuite de dezvoltare personală pentru tinerii maramureșeni, organizate în cadrul proiectului “Conectat la viitor – sens și dezvoltare”

Redactie

RUTIERE: Patru bărbați care au comis infracțiuni la regimul rutier depistați de polițiști

Redactie

RUTIERE: Accident rutier în Baia Mare, mai mulţi şoferi depistaţi la volan băuţi şi fără permis

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult