BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV DOCUMENT: Jandarmeria Română recunoaște public: 6 jandarmi au demisionat de la IJJ Maramureș, 4 femei și 2 bărbați. Colonelul Florișteanu a revenit la serviciu

Așa cum v-am obișnuit deja www.vasiledale.ro și PLUS TV Maramureș vă țin la curent zi de zi cu evoluția cazului cu conotații sexuale pe care noi l-am scos la iveală la începutul lunii octombrie 2022. Tot noi v-am prezentat în exclusivitate imagini de la perchezițiile ce au avut loc la sediul Jandarmeriei Maramureș în urma cărora colonelul Marcel Petru Floriștean, șef al IJJ la momentul respectiv, a fost ridicat și dus la audieri la Parchetul Militar Cluj Napoca.

Procurorii militari l-au audiat iar apoi l-au pus în libertate sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Procurorii au impus și câteva condiții însă, printre care și aceea să nu mai dețină funcția de inspector șef al IJJ Maramureș. După această decizie, colonelul Florișteanu s-a întors la serviciu, printre cei care l-au reclamat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la agresiune sexuală.

Ancheta Jandarmeriei Române la IJJ Maramureș NU este publică



”Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, formulată în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă comunicăm următoarele:

În urma controlului desfășurat la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș, cu privire la suspiciunea existenței unor fapte de natură penală, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a înaintat întreaga documentație incidentă cauzei către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj Napoca, potrivit competențelor, în conformitate cu prevederile art. 291 Cod de procedură penală.

În conformitate cu prevederile art. 12, lit.e) din legea 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, raportul cuprinzând concluziile rezultate în urma controlului desfășurat la IJJ Maramureș în perioada 11-14 octombrie 2022, întocmit de către comisia din cadrul IGJR, nu vă poate fi pus la dispoziție, intrucât în cauză se desfășoară o anchetă penală.

Potrivit prevederilor art. 35 alin. (2) și alin. (3) din Legea nr. 80 privind statutul cadrelor militare, sancțiunile disciplinare se aplică în termen de cel mult 6 luni de la data constatării, dar nu mai târziu de 2 ani de la data săvârșirii faptei; termenul de 6 luni este termen de prescripție, iar cel de 2 ani este termen de decădere. Termenul de 6 luni prevăzut la alin. 3 se suspendă, de drept, pe perioada următoarelor situații:

a)de la data sesizării, în condițiile legii, a organelor de urmărire penală și până la data soluționării definitive a cauzei, dacă pentru fapta care constituie abatere disciplinară s-a dispus sesizarea organelor de urmărire penală” informează ofițerul specialist I, căpitanul Adrian Dumitrescu.

3 sesizări cu un singur semnatar, alte 3 sesizări anonime au fost primite de Jandarmeria Română

”La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au fost înregistrate trei sesizări care au ca semnatar un singur cadru militar. De asemenea, au mai fost formulate alte trei sesizări anonime, acestea neîndeplinind condițiile prevăzute de Ordonanța de Guvern nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, cu modificările și completările ulterioare, respectiv Ordinul nr. 33 din 21 februarie 2020 privind activitățile de soluționare a petițiilor, primire în audiență și consiliere a cetățenilor în Ministerul Afacerilor Interne”.

6 jandarmi au demisionat, 4 femei și 2 bărbați

”În cursul anului 2022 la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș au fost emise un număr de 6 acte administrative privind trecerea în rezervă prin demisie a unor cadre militare, 4 dintre acestea fiind femei. Cu privire la motivele invocate, nu ne putem pronunța, deoarece rapoartele prin care aceștia și-au prezentat demisia, nu au fost invocate motivele deciziilor” ne-a transmis ofițerul specialist I, căpitanul Adrian Dumitrescu.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

SCANDALUL IA AMPLOARE LA SIGHET: Plăcuţele bilingve ar fi fost montate ilegal

Vasile Dale

CORONAVIRUS LA BORŞA: 10 borşeni infectaţi dintr-o lovitură. Toți provin din centrele de carantină (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

VIDEO EXCLUSIV: Două accidente în Baia Mare, cinci mașini distruse

Vasile Dale

1 mesaj

calin noiembrie 24, 2022 at 2:09 pm

Ce o mai lungim atata : alea sunt de vina !!!! Cinste si onoare !!!!! Asa o sa stie si viitoarele cadre ce le asteapta !!!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult