BREAKING NEWSRecomandate

ATENŢIE! Urs în zona Izvoare spre Vârful Igniş! (VIDEO)

Pe traseul marcat cu triunghi roşu, traseu care pleacă din stațiunea Izvoare spre Vârful Igniş, au fost observate azi urme de urs, iar salvatorii montani aflați în serviciul de permanenţă în baza Salvamont Izvoare au verificat indicatoarele, unele dintre ele (inclusiv stâlpii pe care erau montate acestea) fiind distruse de animal.

RECOMANDĂRI

Nu părăsiți niciodată poteca marcată. Animalele sălbatice evita zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a va întâlni cu ele.

Nu mergeți singur pe munte. O simplă discuție cu partenerul este de multe ori suficientă pentru a ține animalele sălbatice la distanță. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați la dumneavoastră un fluier pe care să îl țineți la îndemână.

Țineți câinii de companie legați în lesă. Aceștia pot agita animalele sălbatice și le pot trimite înspre dumneavoastră.
Luați cu dumneavoastră și țineți la îndemână spray-ul pe baza de piper și/sau emițătorul de ultrasunete împotriva animalelor sălbatice. Acestea sunt foarte mici și compacte și pot fi de un real folos, dar atenție când pulverizați cu sprayul, vântul să nu întoarcă jetul de piper către dumneavoastră.

Evitați să faceți plimbări seară târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă.

Dacă întâlniți un pui de urs, nu răspundeți curiozității și dorinței lui de joacă și de a se apropia de dumneavoastră, schimbați direcția și încercați să vă îndepărtați de el, în 99% din cazuri ursoaica îl veghează ascunsă în apropiere și nu va ezită să va atace dacă vede că vă apropiați de el.

Dacă un urs dă semne că vrea să vă urmărească, abandonați gradual, haine, alimente care să îl facă curios să le analizeze și care să îl întârzie sau să îl oprească din urmărire.

Salvamontiştii recomandăm precauție în deplasare. Pentru orice probleme întâmpinate nu ezitați să sunați la 0SALVAMONT și la 112!

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO / ACTUALIZARE: Carambol între Ilba şi Cicârlău, două victime, trafic blocat

Redactie

Europarlamentarul Cristian Terheș: ministrul justiției Cătălin Predoiu și majoritatea PSD și PNL subminează justiția, sfidează drepturile și libertățile tuturor românilor și amenință grav securitatea națională

Vasile Dale

Festivalul Interjudețean HORA LA PRISLOP, ediția 51

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.