Eveniment

RUTIERE: Impact între un autoturism şi un utilaj agricol în Cătălina, dosare penale întocmite pentru infracțiuni la regimul rutier

Ieri, 03 decembrie, polițiștii rutieri băimăreni au intervenit la un accident rutier produs pe D.J. 182B. în localitatea Cătălina.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 39 de ani din Baia Mare, aflat la volanul unui autoturism, condus pe D.J. 182B, din direcția localității Săcălășeni spre Satu Nou de Jos, a intrat în coliziune cu un utilaj agricol, condus în aceeași direcție de către un bărbat de 60 de ani din Mocira.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 65 de ani din Baia Mare, pasager pe locul din dreapta față din autoturism, și a unei minore de 5 ani din Baia Mare, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului. Ambii au fost transportați la spitalul din Baia Mare în vederea acordării de îngrijiri medicale.



Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind zero în cazul conducătorului de 60 de ani, iar în cazul conducătorului autoturismului rezultatul a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*****

Dosare penale întocmite pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 01 decembrie, polițiștii rutieri din Sighetu Marmației, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal de oprire unui autoturism, dar conducătorul acesteia nu oprit, ci și-a continuat deplasarea.
La un moment dat, acesta a oprit și s-a poziționat pe locul din dreapta a autoturismului. Acesta a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 33 de ani din comuna Sarasău.

Polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, motiv pentru care, pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 1 decembrie, polițiștii din Baia Sprie, aflați în serviciul de patrulare pe D.N.18, strada Câmpului, au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcția municipiului Baia Mare, înspre orașul Baia Sprie.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 20 de ani din Baia Mare, posesor de permis de conducere.

În urma testării cu aparatul etilotest efectuată de polițiști, a rezultat faptul că acesta nu este sub influența băuturilor alcoolice, dar, a fost testat și cu aparatul de depistare a prezenței în organism a substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv.

Tânărul a fost condus la Centrul de Permanență din Baia Sprie în vederea prelevării de mostre biologice de sânge și urină.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În zilele de 02 și 03 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier, Vișeu de Sus și Sighetu Marmației, au surprins în trafic, circulând pe D.N. 1C, localitatea Cicârlău, D.N. 18, localitatea Tisa, pe strada Măceșilor din Vișeu de Sus și pe D.N. 19 în comuna Sarasău, patru autoturisme conduse de patru bărbați în vârstă de 47, 57 și 63 de ani din județul Satu Mare, Rona de Sus, Remeți și Vișeu de Sus, care se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Aparatele etilotest au indicat valori de 0,72, 0,79, 1,02 și 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor trei le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.

Pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În seara de 02 decembrie, la ora 19.00, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au fost sesizați telefonic de către un bărbat de 37 de ani din Ocna Șugatag, sesizând faptul că i-a fost sustras autovehiculul, care se afla parcat în centrul localității Sat Șugatag, iar persoana reclamată ar fi produs un accident rutier cu autovehiculul sustras.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat apelantul și autovehicul în cauză, care se afla în afara părții carosabile, respectiv într-o vale și prezenta avarii. Din cele relatate de bărbatul de 37 de ani a reieșit faptul că, în jurul orei 18.00, a fost anunțat de soția acestuia despre faptul că, în timp ce trecuse pe drumul comunal denumit Drumul Pietrei din Sat Șugatag, a observat autovehiculul lor în vale, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei, fără să discute cu aceasta.

Persoana bănuită de comiterea faptelor a fost identificat ca fiind un tânăr de 19 ani din Hărnicești. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar, ulterior, acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge. De asemenea, tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

La data de 03 decembrie, polițiștii Secției 3 Fărcașa au depistat în trafic pe D.J. 108A, în localitatea Gârdani, un autovehicul, condus de un bărbat de 34 de ani din Baia Mare.

Acesta a prezentat polițiștilor documentele sale și ale autoturismului, dar, întrucât existau suspiciuni privind autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii au efectuat verificări, constatându-se faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În continuare, se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Te-ar putea interesa si

INCREDIBIL – EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Sute de maramureșeni blocați de ore-ntregi între Italia și Austria. Li se refuză tranzitul spre România (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

SCANDAL LA UN LICEU DIN SIGHET: Profesoară înjurată de doi tineri, jandarmii au intervenit

Vasile Dale

FOTO / MĂSURI FERME: Poliţiştii din Şomcuta Mare au reţinut doi tineri bănuiţi de comiterea unui furt

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult