BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO – FUG DIN CALEA RĂZBOIULUI: 1 mort și 3 ucraineni duși la spital după ce s-au rătăcit în Munţii Maramureşului unde zăpada măsoarp deja 70 cm (actualizare)

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.00, dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a fost informat de operatorul 112 din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș că un grup de patru cetățeni ucraineni s-au rătăcit într-o zonă muntoasă din aria de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de Sub Munte. De asemenea, în apelul telefonic a fost precizat faptul că una dintre persoane suferă de hipotermie.

A fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor posibil rătăcite este continuată, în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă.

Trebuie să precizăm că zona este foarte greu accesibilă, căutarea se face în condiții de iarnă (stratul de zăpadă fiind de aproximativ 50-70 de cm), dar forțele angrenate în activitatea de căutare depun toate eforturile pentru găsirea cetățenilor ucraineni.

Poliţiştii de frontieră de la SPF Poienile de Sub Munte au luat legătura cu o persoană din zonă și se va încerca folosirea unei drone în activitatea de căutare a persoanelor respective.

ACTUALIZARE 1

Până în prezent se știe că grupul este format din 3 bărbați și o femeie. Unul dintre bărbați ar fi suferit degerături, iar deplasarea grupului este imposibilă.

ACTUALIZARE 2

Cei 4 ucraineni au fost găsiți. Echipajele de intervenție au ajuns la ei după aproape 5 ore de mers prin munți, prin zăpadă. O dronă a fost ridicată și focul făcut de cei 4 ani a fost reperat, ajutând astfel forțele de intervenție să ajungă la ei.

Una dintre persoană este inconstientă având o hipotermie severă, o alta acuză hipotermie avansată dar este constientă. Celelalte două persoane sunt relativ în regulă.

In acest moment salvatorii montani organizeaza actiunea de extragere si coborare a celor 4 din varful muntelui pana la baza acolo unde echipajele medicale ii vor prelua pe cei 4 ucrainieni.

Actualizare 3

Cei patru ucrainieni au fost coborâți si predati echipajelor medicale de pe ambulantele venite in sprijin. 3 dintre ei constienti iar unul inconstient (caruia i s-a facut protocolul de resuscitare).

Misiune incheiata dupa 9 ore in conditii extreme.

Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramures impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera Maramures se vor retrage din dispozitiv.

Multumim colegilor de la Politia de Frontiera pentru sprijimul acordat, multumim colegilor de la ISU Maramures pentru suport pe toata durata actiunii de cautare- salvare si de asemenea multumim echipajelor medicale sosite pentru a acorda asistenta medicala specializata.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, in jurul orei 05.30 am fost informați de către unitatea sanitară că unul dintre cetățenii ucraineni a decedat.

ACTUALIZARE 4

Cetățenii ucraineni rătăciți și găsiți în zona de responsabilitate a SPF Poienile de Sub Munte au 29 de ani (femeia), 34 și 36 de ani (doi dintre bărbați) și 41 de ani (bărbatul decedat). Ei provin din Zakarpatia, Ivano Frankivsk, Zaporojie si Vinetsca.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Un pompier a lovit cu maşina o fetiţă pe trecerea pentru pietoni în Şomcuta Mare. Angajatul ISU Maramureş a fost depistat pozitiv la cannabis – ACTUALIZARE

Redactie

PUS ÎN LIBERTATE: După 12 ani, a ucis al doilea om. Ce alte infracțiuni a comis şi cine este criminalul din Baia Mare (FOTO)

Vasile Dale

MĂSURI PRVENTIVE LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ: 3 corturi pentru triaj, atât la intrarea în spital, cât și la UPU

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.