BREAKING NEWSEveniment

VIDEO: După valul de viroze au fost confirmate primele două cazuri de scarlatină în Baia Mare

După valul de viroze, acum încep să apară cazuri de scarlatină. Potrivit informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Maramureș, doi copilași au fost confirmați până acum, ambii provenind din două grădinițe din Baia Mare.

În contextul valului de viroze cu care se confruntă județul nostru, acum, în comunitățile de copii au început să apară și primele cazuri de scarlatină. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Maramureș a precizat că s-au înregistrat două cazuri confirmate, ambele la doi copilași de grădiniță, din unități de învățământ diferite din Baia Mare.

Deoarece boala este una extrem de contagioasă, medicii de familie spun că în astfel de situații ar trebui testați toți micuții din grupa respectivă, pentru a depista din timp și alte posibile infectări.

În cazurile deja confirmate, copiii vor fi automat izolați la domiciliu, după ce au primit tratamentul adecvat de la medici. Scarlatina este o infecție bacteriană care se manifestă prin febră, amigdalită acuta și o erupție la nivelul pielii de culoare roșu intens. Dacă nu este tratată la timp, ea poate evolua spre forme severe.

Scarlatina se întâlnește mai frecvent la copiii cu vârsta între 5 – 10 ani și în special în colectivitățile de copii, unde pot apare focare. Boala este rară la micuții sub 2 ani și receptivitatea scade odată cu înaintarea în vârstă. Scarlatina poate să apară de-a lungul întregului an, însă are un caracter sezonier, fiind mai frecventă toamna – iarna și primăvara.

Articol realizat de PLUS TV Maramureș

Te-ar putea interesa si

Un șofer din Ruscova și unul din Șurdești au fost condamnați la pedeapsa cu închisoare cu suspendare pentru conducerea sub influența substanțelor interzise. Erau pozitivi la cannabis și metamfetamină.

Vasile Dale

FOTO: Accident rutier în Tăuții Măgherăuș. Impact între autoturism şi o autoutilitară

Redactie

NOAPTE CU GHINION: Dosare penale pentru trei bărbați care s-au urcat băuţi la volan

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.