BREAKING NEWSRecomandate

VIDEO: Operație în PREMIERĂ pe cord deschis la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Medici de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au operat astăzi un pacient pe cord deschis, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. Și pe viitor, aici vor putea fi tratate numeroase urgențe care până acum erau trimise spre alte centre universitare din țară.

Astăzi a fost realizată la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare prima operație pe cord deschis. Pacientul a fost un bărbat de 52 de ani, care a suferit un infarct miocardic în urmă cu 6 zile, motiv pentru care intervenția a fost una dificilă și a durat aproximativ 5 ore.

”Mă bucur că sunt aici, mă bucur că am reușit în sfârșit să punctăm această realizare la nivel de spital județean Baia Mare. De câțiva ani buni am preluat și îndrumat realizarea secției și trainingul pentru colegii care astăzi funcționează ca angajați ai spitalului. Îi vom susține în continuare, vom ajuta în continuare acest spital, vom veni de câte ori vom fi solicitați. Este o secție care va funcționa de azi înainte și este o secție care va avea realizări frumoase în timp” a declarat prof dr Adrian Molnar medic primar chirurgie cardiovasculară Institutul Inimii Cluj-Napoca.

”O zi importantă în istoria Spitalului Județean. Este un proiect vechi, care a fost demarat de doctorul Pop Călin, prezent cu noi, în anul 2010. Această primă intervenție care a avut loc astăzi a fost una reușită.

Este, de asemenea, o premieră prin simplul fapt că în niciun spital județean din țara noastră nu au avut loc asemenea intervenții. Ar trebui să mulțumesc multor oameni, dar și colectivului de la ATI” a spus la conferința de presă organizată astăzi, Alexandru Oros manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Reușita de azi vine în cadrul unui proiect demarat în urmă cu 12 ani de zile, prin care s-a dorit ridicarea secției de cardiologie din cadrul unității spitalicești și atingerea unor performanțe medicale întâlnite în special în centrele universitare din țară și mai puțin în spitalele județene.

”Sunt plin de emoții, e o mare realizare instituțională, evident, pentru mine are și o oarecare conotație personală. Aș vrea să subliniez faptul că de azi avem în Spitalul Județean o nouă specialitate, de înaltă performanță. Această specialitate chirugicală se adaugă și completează activitatea secției de cardiologie, care s-a dezolvat mult în ultimii ani și împreună reușim să facem un pol cardiovascular pentru județele Maramureș și județele învecinate, astfel încât putem să tratăm complet patologiile cardiovasculare” a declarat dr. Călin Pop șef Secție Cardiologie Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Pentru a ajunge aici, tinerii specialiști ai Spitalului Județean din Baia Mare au avut parte de sprijin dar și de training-uri din partea colegilor de breaslă din Institutul Inimii din Cluj Napoca. Munca din ultimii ani de zile începe să dea roade, iar acum numeroși pacienți vor fi scutiți de drumuri în alte centre universitare și vor putea fi tratați aici.

”Fără intervenția doctorului Molnar nu eram astăzi aici. Au fost 10 ani de parcurs în care domnul doctor a susținut echipa din Baia Mare, i-a îndrumat pe medicii tineri spre Baia Mare, ne-a ajutat, zic eu, cu succes în cadrul comisiei de specialitate de la nivelul Ministerului”, a adăugat managerul Alexandru Oros.

Cât de necesare sunt astfel de centre la nivel național, a subliniat chiar prof. dr. Adrian Molnar, medic primar chirurgie cardiovasculară din partea Institutului Inimii Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, anual, la nivel național sunt necesare aproximativ 15.000 de astfel de intervenții, iar în țara noastră se realizează doar aproximativ 6.000. În aceste condiții, Baia Mare nu numai că va trata cazurile din Maramureș, dar cel mai probabil va primi și numeroși pacienți din județele vecine.

Te-ar putea interesa si

A FOST GĂSIT – Vasile Gherasim a dispărut de o săptămână. Familia îl caută (actualizare)

Redactie

INTERVENŢII SALVAMONT: Persoane rătăcite la cules de ciuperci căutate de salvamontişti la Fărcala şi Băiuţ

Redactie

Maramureș Business Park: Oportunități de finanțare nerambursabilă pentru investiții inițiale în domenii de specializare inteligentă

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.