Recomandate

FOTO: Zăpadă frământată şi ceaţă pe DN 18 – ACTUALIZARE

A nins pe parcursul nopții pe drumurile publice din județ. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe partea carosabilă a DN18 în Pasul Gutâi, la Vișeu de Sus și în Pasul Prislop, pe DN19, Dealul Huta, între km135 și km210, pe DN17C, Dealul Ştefăniţei și pe DN18B Dealul Pietriș și Magoaja. Celelalte sectoare de drumuri publice au partea carosabilă umedă.

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 27 de utilaje și au împrăștiat 215 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, fulguiește pe majoritatea sectoarelor de drumuri publice.

Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață sub 100 de metri pe DN18, în Pasul Prislop, între km156 și km181, iar vântul prezintă intensificări cu viteze de până la 30 km/h. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 32 de utilaje și s-au răspândit 531 tone de material antiderapant.

ACTUALIZARE

Ninge slab pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește pe DN18, în Pasul Prislop, între km160 și km181. Celelalte sectoare de drumuri naționale au partea carosabilă curată și umedă. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 12 utilaje și au răspândit 48 tone de material antiderapant. Vântul prezintă intensificări temporare în zona montană înalta. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km160 și km181. Se acționează cu utilaje și material antiderapant în Pasul Prislop. CJSU recomandă conducătorilor auto să circule preventiv, să își adapteze viteză la condițiile de drum și la cele meteorologice, să păstreze o distanță de siguranță între vehicule, să evite depășirea altor vehicule în zonele cu ceață și carosabil acoperit de zăpadă frământată.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Tragedie la Cavnic – Un barbat a murit în stradă. Cadrele medicale SMURD au încercat în zadar să îl resusciteze

Vasile Dale

GALERIE FOTO: 5 răniţi după ce un microbuz a căzut de pe un pod într-un canal colector la Gârdani (ACTUALIZARE)

Redactie

ACCIDENT ÎN BAIA MARE DIN CAUZA NEATENŢIEI: Două maşini s-au ciocnit în sensul giratoriu de la Catedrala Episcopală (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

1 mesaj

David decembrie 13, 2022 at 11:56 pm

Angajatii de la drumurile nationale nu stiu, sau nu au ordin de sus sa imprastie sare preventiv, inainte sa ninga, am trecut ieri dupa masa prin pasul Gutai, drumul era acoperit de zapada, si agajatii au inceput sa patruleze doar dupa ce s-a asezat un strat copios de zapada, mai multe autocamioane au ramas blocate, fiind imposibil sa inainteze din cauza stratului de zapada.
Si asa se intampla de fiecare data, fiecare an.
NU SUNT, SAU NU VOR SA FIE CAPABILI SA IMPRSASTIE PREVENTIV, CA DOAR SUNT PROGNOZE METEO SI DE ASTEA.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.