BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO EXCLUSIV: Viceprimarul Ioan Petrovan din Șieu declarat incompatibil de ANI. Vezi ce declara acesta în 31 octombrie 2022

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 10 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, printre care se numără şi un ales local din Maramureș.

Este vorba de PETROVAN IOAN, viceprimar și fost consilier local în cadrul CL al comunei Șieu, aflat în INCOMPATIBILITATE ȘI CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV.

În comunicatul ANI la viceprimarul de Șieu, Ioan Petrovan se precizează: „Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 august 2016 – 19 august 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local în cadrul C.L. al Comunei Șieu și o funcție contractuală în cadrul Primăriei Comunei Șieu, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, în calitate de consilier local, anticipând posibilitatea obținerii unui avantaj patrimonial pentru sine, respectiv pentru soție sa, a participat la adoptarea și votarea Hotărârilor C.L. al Comunei Șieu care au avut pe ordinea de zi votarea bugetului local pe venituri și cheltuieli pentru perioada 2020-2022, cheltuieli în care se includ și salarii pentru asistenții personali, funcție contractuală pe care atât Petrovan Ioan cât și soția acestuia au exercitat-o în cadrul Primăriei Comunei Șieu.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) și alin. 2) din O.U.G. nr. 57/2019”.

La 31 octombrie 2022, când www.vasiledale.ro, Antena 1, Antena 3 și Kanal D au filmat în comuna Șieu unde au fost percheziții în sediul Primăriei, viceprimarul Ioan Petrovan declara că primărița i-a retras atribuțiile de aproximativ 5 luni de zile. Mai jos aveți declarația acestuia la momentul respectiv:

Te-ar putea interesa si

Brian Cristian, deputat USRPLUS: “Ministerul Tineretului și Sportului trebuie să verifice imediat activitatea Complexului Sportiv Lascăr Pană!”

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: REPEDEA – De frică au ucis cu furca un șarpe inofensiv lung de peste 2 metri. Este ocrotit de lege în România

Redactie

ACCIDENT RUTIER LA BORŞA: Coliziune între două maşini pe strada Unirii. Ambii şoferi au ajuns la spital

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.