BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

ACTUALIZARE: INTERVENŢIE de salvare a șase ucraineni rătăciţi pe Vârful Pop Ivan a fost oprită. Doi au fost găsiţi în şoc hipotermic după câteva ore de căutare

În jurul orei 14.15, la ITPF Sighetu Marmației s-a primit un apel telefonic de la un cetățean ucrainean, care a informat despre faptul că un grup de 4 cetățeni ucraineni au trecut linia de frontieră pe direcția vârfului Pop Ivan, au dat de o prăpastie, iar unul dintre ei și-a rupt piciorul și solicită ajutor, deoarece nu se poate deplasa. Au fost informați reprezentanții Salvamont Maramureș, I.S.U. Maramureș și I.P.J. Maramureș.
O patrulă din cadrul SPF Poienile de Sub Munte a pornit în căutarea acestora în zona de responsabilitate.

Zona este extrem de periculoasă (cu prăpăstii), stânci, iar urcarea până în vârf pe timp de vară, cu echipamentele de salvare, durează între 4 ore şi jumătate până la 6 ore! Va fi probabil una dintre cele mai dificile misiuni.

Din pacate datorita timpului nefavorabil nu este posibila utilizarea elicopterului si nici a dronei din dotare pentru o localizare mai precisa si o eventuala extractie aeriana a persoanei/persoanelor accidentate.

ACTUALIZARE – SALVAMONT MARAMUREŞ

Acțiune în desfășurare a SPJ Salvamont Maramureș. Apelul venit prin 112 ne-a informat despre o situație delicată din zona Zona Vf. Pop Ivan, M-ții Maramureșului.

4 cetățeni ucraineni care nu au putut fi încă localizați dar care sunt în partea română, la o altitudine de peste 1800 metri. cu probleme medicale (unul dintre ei are o fractură membru inferior –  căzut în prăpastie) au solicitat ajutor de urgență. 

Din păcate datorită timpului nefavorabil nu este posibilă utilizarea elicopterului și nici a dronei din dotare pentru o localizare mai precisă și o eventuală extracție aeriană a persoanei/persoanelor accidentate.

Datele deţinute de salvamontişti în acest moment sunt extrem de sumare.

În teren vor fi prezente 3 echipe de salvatori montani (aproximativ 14 – 16 oameni) care împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră Maramureș vor încerca – contracronometru – găsirea și ulterior evacuarea cetățenilor ucraineni aflați în primejdie.

ACTUALIZARE

În jurul orei 17:10, doi cetățeni ucraineni din grup au fost descoperiți de către echipajul salvamont si polițiștii de frontieră. Aceştia sunt în șoc hipotermic şi vor fi preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngriji.

Din ce se cunoaşte până în prezent, grupul ar fi fost inițial format din 6 cetățeni. Doi sunt cei găsiți, alţi doi se pare că ar fi la o distanță de aproximativ o oră de mers, spre frontieră. La o distanță de aproximativ 3 ore de mers pe jos s-ar afla alţi doi, care ar avea fracturi la membrele inferioare și nu se pot deplasa.

ACTUALIZARE – Căutările au fost oprite

Cei doi cetățeni găsiți sunt în șoc hipotermic, vor fi preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngriji.

Acțiunea de căutare a celor patru persoane se desfășoară în continuare. În urma informațiilor oferite de către cei doi cetățeni ucraineni găsiți anterior, polițiștii de frontieră și salvamontiștii maramureșeni s-au scindat în două echipe mixte și au pornit în două direcții diferite. Se speră ca în acest fel cele 4 persoane rătăcite să fie găsite mai repede.

Starea celor doi cetățeni ucraineni găsiți anterior este bună, conform surselor medicale.

Din cauza condițiilor meteo extreme, salvatorii montani au fost nevoiți să întrerupă căutările celor patru persoane. Activitatea va fi reluată mâine.

Echipele de polițiști de frontieră și salvatori montani vor coborî din zonele de căutare, urmând ca mâine dimineață să reia căutările. O patrulă a Poliției de Frontieră va rămâne la Cabana Paltin din zona Crasna Vișeului, pentru orice eventualitate.

CITEŞTE ŞI

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Accident grav între Stejarul și Șomcuta Mare. Un microbuz cu şapte cetăţeni din Republica Moldova s-a răsturnat pe plafon (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ACCIDENT ÎN MUREŞ: Un TIR înmatriculat în Maramureş s-a izbit de parapetele metalic, blocând traficul trei ore (FOTO)

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI: Mai mulți consilieri locali au inițiat un proiect de hotărâre privind demiterea viceprimarului din funcție

Redactie

3 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.