BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

IPJ MARAMUREȘ PIERDE CU PRESA ÎN JUSTIȚIE. Amenda de 2 mii lei dată de agenta de poliția L.A.I. jurnalistului Nicu Iuga a fost anulată definitiv


În cursul lunii aprilie 2021, jurnalistului Nicu Iuga (Sighet 247) i s-a aplicat o amendă de două mii lei de către agenta de poliție L.A.I. (Biroul Ordine publică Sighet) în timp ce se întorcea de la o investigație jurnalistică ce viza implicarea unor polițiști din Sighet într-o rețea de trafic cu autoturisme aduse din străinătate și pentru care nu se plăteau taxele către stat.

Acesta, în timp ce se afla într-un taxi, a fost oprit de două echipaje de Poliție care au tăbărât asupra lui, ca într-o operațiune anti-tero. După ce a fost ținut timp de cca o oră, acestuia i s-a aplicat o amendă contravențională în sumă de două mii lei, invocându-se că nu ar fi avut asupra sa o Declarație pe proprie răspundere, necesară la acea dată pentru deplasări pe timp de noapte, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Jurnalistul a atacat procesul-verbal în cauză la Judecătoria Sighet, unde, după un an cu mai multe termene de judecată, amenda a fost anulată ca fiind nelegală și netemeinică (dosar 1147/307/2021).

Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, în loc să accepte că lucrătorii săi au greșit, a insistat să îl târască pe jurnalistul Nicu Iuga și pe la Tribunalul Maramureș, atacând sentința Judecătoriei Sighet cu apel.

După aproape încă un an de proces, Tribunalul Maramureș a respins în cursul lunii decembrie a.c. apelul formulat de către Poliție, ca fiind nefondat, dând dreptate jurnalistului. Sentința Tribunalului Maramureș este definitivă. Jurnalistul trebuie să primească de la IPJ Maramureș cheltuieli de judecată.

„Este trist că IPJ Maramureș a ales să se facă de râs pentru nu știu a câta oară în fața presei, târând jurnaliști prin instanțe, doar pentru că anumite articole publicate nu sunt pe placul șefilor instituției. În loc ca șefii Poliției să învețe din aceste articole și să facă curat în sistem, aceștia nu fac altceva decât să acopere sub preș putreziciunea existentă și corupția la care se dedau puțini lucrători care fac Instituția de râs. Pot să accept că există câțiva lucrători corupți, dereglați sau incapabili. Dar nu pot să înțeleg atitudinea șefilor IPJ Maramureș, care susțin acțiunile acestor puțini lucrători și, în loc să recunoască că aceștia au greșit, preferă să târască jurnaliști prin instanțe ani de zile, ca la final întreaga instituție să se facă de râs”, a declarat Nicolae Iuga, jurnalist Sighet 247.

Polițista L.A.I., cea care l-a amendat pe Nicu Iuga, a depus la dosarul cauzei un raport de eveniment, în acre arăta că jurnalistul i-a adus în seara cu pricina „jigniri diplomatice la limita legii”. Poate explică șefii IPJ Maramureș ce înseamnă aceste tipuri de jigniri, că nici judecătorii și nici jurnaliștii nu au reușit să priceapă. Aceștia nu au putut decât să râdă de „profesionalismul” existent la unii dintre lucrătorii IPJ Maramureș.

Menționăm că Sighet 247 și jurnaliști ai acestuia au fost târâți prin tot felul de procese de către diverși polițiști, solicitându-li-se „daune morale” pentru diverse articole publicate. Până acum, aceștia au pierdut în instanță și trebuie să plătească ziarului și jurnaliștilor cheltuieli de judecată.

Sperăm ca acest articol să revizuiască comportamentul și atitudinea de care dau dovadă șefii Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș în relația cu presa, pentru o mai bună colaborare între acestea.

Sursa sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: NEW YORK-ul Maramureșului – Tăuții Măgherăuș un oraș urât-mirositor. Noua canalizare refulează rahatul în curțile oamenilor

Redactie

Coliziune între un autoturism şi un moped la Sighetu Marmaţiei, un autobuz s-a ciocnit de o maşină în Baia Mare

Redactie

Noră bătută de soacră la Dragomirești

Vasile Dale

1 mesaj

Nelu Buzura decembrie 25, 2022 at 4:34 pm

Eu oricum nu mai am încredere în aceste instituți ,care au dat amenzi ilegale în pandemie pe o lege care încalcă constituția româniei , am video de la surse sigure așa cum sugerează CNA,că pandemia este o facătura , sursa antena 1 2010 si sursa otv 2011, dupa ce au primit toti din masmedia suma de 40 milioane de euro pe legea 62/2020 ,imidiat și-au schimbat parere cum a facut șefu DSU raied arafat care spune-a într-un video ,citez „.:virusul se elimina singur prin sistemul imunitar ,este ca la o gripă”
Deci ași dori public să vad cum comentează instituțile statului în aceste cazuri !!
Au tăbărît pe oameni încălcând constituția și jurămîntul în slujba cetațeanului!!!
Toti sau mînjit de sîngele celor care au fost lăsati să moara cu bună ștință ,prin secțile ATI ,așa cum a prezentat la spitalul din sibiu ,un fost infermier!!
Oameni au murit pentru-că cei care sunt la guvern au primit bani grei din AMERICA (bill gattes) si etc
Cum să mai cred în instituțile statului ,cînd polițist omoară pe trecere de pietoni copi și nu face o zi de închisoare , ba mai mult dă amenzi celor care au viteza mare!!!

Cum să mai cred în institțile statului cînd 3 polițiști din vișeu de sus au bătut și sechestrat un tînăr în sediu poliției !!

Știți ce mi-a spus marcel vela la vremea respectivă pe whassap ?
LUNI VOI TRIMITE CORPUL DE CONTROL LA VIȘEU DE SUS ȘI IPJ MARAMUREȘ,și ce credeți că s-a întmplat?
Raspuns mai nimic ,au venit pentru-că cazul a devenit public și oameni au cerut corpul de control pe care l-am solicitat și eu , au venit au povestit la cafele și-au dat mîna și nimic nu s-a mai întmplat !!

Polițiști sunt în continuare la servici pot să vă confirm că pe unul îl văd mereu cu mașina în servici !!!

Un mesaj pentru oameni care li se fac nedreptați , faceți-vă dreptate singuri că legea în romania este doar pentru proști și oameni fara bani !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.