BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricNationalRecomandate

În perioada Crăciunului: 40 de bărbați prinși de grănicerii ucraineni în timp ce voiau să treacă ilegal granița. Presa ucraineană spune că sunt rețele criminale de transport al cetățenilor ucraineni de vârsta recrutării

Răsfoind presa ucraineană aflăm că în 23 decembrie 2022, în Transcarpatia au fost reținute 20 de persoane care au încercat să părăsească ilegal Ucraina.

Cel mai mare grup, de 14 persoane (8 copii, 4 femei și 2 bărbați), a fost descoperit în zori de unitatea departamentului de frontieră Lujanka. Locuitorii din Transcarpatia doreau să treacă ilegal granița din Ucraina în Ungaria pentru a se stabili pe teritoriul Uniunii Europene.

Alte cazuri de trecere a frontierei sunt legate de încercări ale bărbaților de a părăsi teritoriul Ucrainei. În special, zece bărbați au încercat să ajungă în România.



Cinci dintre ei au fost reținuți la departamentele de frontieră Iablunivka și Teaciv. Alte cinci persoane au fost reținute de unitățile de frontieră ale departamentelor „Dilove” și „Diakove”. Cei depistați  au ajuns în Transcarpatia din diferite regiuni ale Ucrainei: Jitomir, Sumî, Dnipropetrovsk, Poltava, Harkiv și Regiunea Odesa. (Sursa: bucpress.eu).

În prezent, se iau măsuri pentru demascarea schemelor criminale de transport în țările UE de cetățeni ucraineni de vârsta recrutării

Alt exemplu am găsit în aceeași perioadă, cu trei zile mai devreme. Jurnaliștii ucraineni recunosc că autoritățile ucraineni încearcă să demaște schemele criminale de transport în țările UE de cetățeni ucraineni de vârsta recrutării.

Militarii detașamentului de frontieră Mucacevo au reținut 18 bărbați de vârsta recrutării care au încercat să treacă ilegal granița în afara punctelor de control.

Potrivit serviciului de presă al Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, trei dintre bărbații reținuți căutau o breșă  în porțiunea ucraineano-maghiară a frontierei. Restul bărbaților au încercat să ocolească grănicerii de pe porțiunea ucraineană-română a frontierei.

În cadrul desfășurării activităților de colectare a informațiilor, anchetatorii detașamentului au identificat mai multe persoane implicate în organizarea deplasării ilegale a bărbaților care pot lupta pe front peste graniță.

În prezent, se iau măsuri pentru demascarea schemelor criminale de transport în țările UE de cetățeni ucraineni de vârsta recrutării (Sursa: bucpress.eu)

Ce metode folosesc bărbații din Ucraina pentru a părăsi țara? Unii s-au înecat în Tisa, alții – reținuți lângă graniță sau au cumpărat certificate false de handicap

Cadavrul unui bărbat a fost găsit pe malul râului Tisa, la granița cu România. „Bărbatul era fără semne de viață. Nu avea documente. În prezent se iau măsuri pentru stabilirea identității bărbatului înecat”, potrivit Serviciului de Frontieră al Ucrainei. De la începutul invaziei rusești pe scară largă a teritoriului Ucrainei, acesta este al 12-lea caz de depistare  a unei persoane care s-a înecat pe porțiunea fluvială ucraineană-română a graniței.

Serviciul de Frontieră de Stat a precizat că tronsonul fluvial al frontierei, care trece prin Tisa, este cel mai des folosit de către contrabandişti pentru transferul ilegal al bărbaţilor care pot lupta pe front în țara vecină, România.

Doi bărbați vor fi judecați pentru transportul ilegal

Doi bărbați vor fi judecați în Transcarpatia pentru transportul ilegal de conscriși peste graniță. Acest lucru a fost anunțat pe pagina de Facebook a Parchetului Regional Transcarpatic.

Potrivit anchetatorilor, bărbații, locuitori ai raioanelor  Mucacevo și  Beregovo, au convenit asupra serviciilor prin canalul Telegram.

„Suspecții îi întâmpinau  pe teritoriul Transcarpatiei și îi duceau în localitățile de graniță. La sfârșitul lunii august, transcarpatienii au fost prinși în raionul Beregovo în timp ce încercau să transporte trei persoane în Ungaria. Pentru aceasta, au primit 12.900 de dolari”, se arată în publicație.

În cursul cercetării preliminare, instanța a ales o măsură preventivă pentru bărbați sub formă de detenție cu drept de depunere pe cauțiune. Bărbații riscă închisoare de la trei până la cinci ani pentru organizarea transportului ilegal de persoane peste graniță (Partea 3, articolul 332 din Codul penal).

Certificate false de handicap

În Transcarpatia a fost descoperită o schemă de falsificare a certificatelor de încadrare în grad de  handicap: șefa unuia dintre centrele Comisiei de expertiză medicală și socială și posibilul ei complice au fost reținuți. Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a Poliției Naționale a regiunii Transcarpatia.

Potrivit anchetatorilor, clienții erau bărbați de vârstă militară. Acest serviciu a costat 7 mii de dolari. Pe baza acestui document cetăţenii primesc un certificat de încadrare la gradul de handicap, care le permite să treacă graniţa de stat a Ucrainei, se arată în publicație.

Suspecții din dosar sunt șeful unuia dintre centrele de expertiză medicală și socială din regiune și posibilul ei complice, un locuitor al orașului Ujgorod. Acesta din urmă era responsabil pentru găsirea clienților și aranjamentele financiare.

„Au fost efectuate percheziții la domiciliul suspecților și în cabinetele mai multor unități medicale din regiune. Au fost ridicate documente medicale, echipamente informatice, numerar și două autoturisme”, transmite Poliția Națională.

Ambii suspecți au fost plasați într-un centru de detenție temporară. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă închisoare de la trei la cinci ani, iar bărbatul se confruntă cu restricții de libertate pe un termen de până la doi ani. Ancheta în dosar continuă, informează Poliția Națională.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi pe www.bucpress.eu.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

CONTINUARE: Se extinde scandalul la Scoala Gimnaziala Lucian Blaga din Baia Mare (INREGISTRARE AUDIO)

Vasile Dale

Topul celor mai scumpe Revelioane organizate în stradă din România! Locul 1 – Primăria din Baia Mare a dat cei mai mulți bani din țară pe artificii!

Vasile Dale

Intervenții ale polițiștilor pe linia violenței în familie în Baia Mare și Recea

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult