BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Avem mărturia localnicului din Crasna Vișeului care a pornit de unul singur prin munții Maramureșului să îi caute pe cei doi ucraineni dispăruți. Pe unul l-a descoperit mort

Sandu, localnic din Crasna Vișeului, iubitor al muntelui. Așa se descrie simplu maramureșeanul care astăzi a decis să urce singur în munții Maramureșului pentru a-i căuta pe ultimii doi ucraineni rămași în sălbăticie după ce au trecut ilegal granița Ucrainei în România.

”Eu am auzit de sâmbătă despre ce s-a întâmplat acolo. Apoi am văzut la televizor că astăzi nu se poate urca. Am urcat acolo și i-am întrebat dacă nu se fac echipe pentru a urca pe munte. Le-am zis că eu mă duc ca voluntar că eu cunosc zona foarte bine. Mai mult, știam de la vecinul meu că ar fi vorbit cu un ucrainean ieri și era în viață și le-a explicat cam în ce zonă ar fi căzut aștia doi. Eu le-am spus că sunt doar două variante unde ar fi putut cădea. Că sunt două prăpastii mari acolo. Și zic dacă e așa ne ducem direct acolo. Și am pornit cu echipă și le-am zis să grăbim pasul că deja era ora 12 când am pornit, dar după 500 metri nu mai era nimeni. S-au întors. Eu am zis că merg, fie ce a fi.

Am ajuns în golul muntelui pe Pop Ivan, de acolo am luat-o către Șerban, tot prin gol. Și mergând așa pe golul muntelui am dat de niște urme vechi, acoperite cu zăpadă dar se vedea un grup de urme drept din frontieră în jos. Am zis să mă iau după urme în jos până am ajuns pe firul apei, până am ajuns în zona numită Mohoară este un versant foarte abrupt pe care dacă nu știi cum să îl cobori mori. După ce l-am coborât la vreo 30-40 metri de am dat de ăsta. Este acolo cu fața căzut în apă. Am văzut că e mort. Și am plecat, am grăbit pasul ca să nu mă prindă noaptea pe pâraiele alea”, ne-a povestit, în EXCLUSIVITATE, Sandu din Crasna Vișeului.



Bărbatul crede cu tărie că și celălalt ucrainean ar fi în aceeași zonă. ”Am rămas ca dimineață să vină ceva echipaje de la pompieri, salvamont, nu știu, să mă duc cu ei să le arăt exact zona în care se află. Eu cred că și celălalt s-ar afla tot în zona aceea, dar nu am mai stat să mă uit prin jur pentru că am zis că grăbesc pasul să nu mă apuce noaptea pe acolo”, a spus Sandu.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Intervenţie Salvamont într-o zonă greu accesibilă din Cavnic pentru transportul unei femei bolnave

Redactie

CONTROALE ÎN TRENURI: Dosare penale pentru contrabandiştii prinşi în trenul Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Un tânăr de 21 ani din Baia Mare a murit în stradă în urma unei supradoze se pare (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult