Important

MISIUNI DE SĂRBĂTORI: Pompierii maramureşeni, la datorie în perioada Crăciunului

În perioada Crăciunului, pompierii militari maramureșeni au acționat la mai multe situații de urgență apărute în județ. Astfel, în 24 decembrie, două echipaje de stingere din cadrul Gărzii nr.2 de Intervenție Borșa au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu semnalat la o gospodărie de pe strada Victoriei, din oraș. Ca urmare a intervenției prompte a pompierilor militari, a ars doar funinginea din coșul de fum necurățat. În aceeași zi, echipaje din  cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au salvat doi câini din albia râului Săsar. 

În aceeași după-amiază, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA-SMURD, din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus au intervenit la localizarea și lichidarea unui incendiu declanșat la o anexă gospodărească din Vișeu de Jos. La misiune a participat în sprijin și un echipaj de stingere al Gărzii nr. 2 de Intervenție Bogdan Vodă. În incendiu au ars acoperișul anexei, pe o suprafață de circa 70 de metri pătrați, o lemnărie cu 7 metri cubi de lemn de foc și o afumătoare. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor de la un coș de fum defect sau necurățat.
În 25 decembrie, pompierii militari băimăreni au fost chemați, din nou, în ajutor, la salvarea unui câine prins într-un gard. Șirul intervențiilor a continuat în 26 decembrie, când două echipaje de stingere ale Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o rulotă, pe strada Tractorului, din municipiu. Au ars rulota, un generator electric și un container. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, de la o lumânare.
Pompierii reamintesc principalele reguli de prevenire referitoare la lumânări, respectiv la exploatarea coșurilor de fum:
• supravegheați permanent lumânările aprinse!
• nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile din gospodării(mobilier, perdele etc)!
• nu amplasaţi lumânările aprinse în locuri în care pot ajunge copiii şi animalele de companie, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii!
• stingeţi întotdeauna lumânările înainte de a le muta!
• verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se efectuează numai de către persoane specializate;
• coşurile, burlanele şi canalele de fum trebuie să fie izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
• în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei, ce pot fi surse de aprindere.

Te-ar putea interesa si

Aplicația ADGIDM Maramureș a fost prezentată la conferința finală a proiectului REDUCES

Redactie

Acțiunile Maramureșului de solidaritate cu Ucraina au fost prezentate la Comitetul European al Regiunilor, cu prilejul Zilei Europei 2022

Redactie

Anunț privind concursul de recrutare organizat în vederea ocupării unor funcții publice de execuție vacante din cadrul Direcției Poliția Locală

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.