BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV FOTO: Acuzații de sclavie la Primăria COROIENI – 8 angajați ar fi puși de primar să presteze servicii de curățenie în casa părintească a secretarului general al MAI. Află reacția primarului (actualizare)

Astăzi vă prezentăm un caz pur și simplu șocant ce s-ar fi petrecut în comuna Coroieni, județul Maramureș. Acolo sunt acuzații grave de sclavie, aduse primarului Gavril Ropan. De altfel, pe numele său există și o plângere penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș.

Până în acest moment, din ce știm noi, doar persoana care a sesizat fapta de abuz în serviciu a fost audiată! De două ori! De ce oare? Coincidență suntem convinși: comuna Coroieni este arondată Secției 7 Suciu de Sus, acolo unde șef de secție este tocmai finul primarului din Coroieni. Dar, repetăm, suntem convinși că e doar o coincidență!

Ce se reclamă?



”Primarul comunei Coroieni, pe nume Ropan Gavril, în ziua de 24 august 2022, a dispus unui număr de 8 angajați (secretar general, 2 contabile, managerul de proiecte, referentul agricol, om de serviciu și 2 muncitori) să desfășoare activități de curățenie la casa părintească a dnei Ferecnz Ștefania Gabriella – secretar general în cadrul M.A.I.

Precizez că activitatea de curățenie s-a desfășurat între orele 11-16.00, în timpul programului de lucru, timp în care am fost supravegheați în permanență de primar și de dna Ferencz, umilindu-ne să-i spălăm inclusiv grupul sanitar (WC). A doua zi am fost acuzate de furt de bijuterii de către cei doi. Ulterior aceste bijuterii au fost găsite în prezența dnei Ferencz. Acest obicei al primarului este repetat în nenumărate rânduri și pe proprietățile sale. În dovedirea celor afirmate anexez fotografii de la fața locului” ni se transmite într-un email primit pe adresa redacției.

”În data de 24 august 2022 dânsul a dispus (primarul, n.r.) să ne deplasăm la aproximativ 200 metri de sediul primăriei la casa părintească a dnei Ferencz și să ajutăm să facă curățenie, spunându-ne că are obligații față de aceasta. Ne-am deplasat la fața locului toți cei 8 angajați care eram prezenți în instituție la ora 10. Dânsa ne-a repartizat pe fiecare la câte un loc din casa respectivă. Eu am fost repartizată la baie, să facem curățenie în baie. Doamna ne supraveghea în permanență. Nu ne-a servit nici cu un pahar cu apă având un caracter foarte distant față de noi. După ce am spălat WC-ul a venit la mine și mi-a spus că nu l-am spălat suficient și mi-a spus să revin asupra lui. Atunci m-am simțit foarte umilită. Și domnul primar a venit acolo, dânsul stătea în curte la umbră. La ora 16 am spus că plecăm că ni s-a terminat programul de lucru” ne-a declarat în exclusivitate secretarul primariei comunei Coroieni, Luminița Tămășel Țurcaș.

Primarul a aflat de plângerea penală

”Am recurs la o plângere împotriva primarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș pentru că a doua zi am fost acuzate de furt de către doamna Ștefania Ferencz și de către domnul primar, pentru că îi lipsesc bijuterii la doamna respectivă. Două angajate mai revoltate am spus că nu se poate, noi nu am furat nimic. Am zis că mergem la fața locului și să vedem în prezența noastră ce lipsește. Acolo au fost găsite, în casă. Sub nicio formă nu a fost niciun furt. Au fost găsite în prezența doamnei. Este inadmisibil ca într-o democrație să se întâmple asemenea lucruri, pentru că suntem plătiți din bani publici. Suntem plătiți să ne îndeplinim atribuțiile de serviciu, nu să facem astfel de servicii în timpul programului de lucru” a continuat secretarul. ”Vă dați seama că atunci când a aflat m-a făcut în toate felurile. Am și o înregistrare audio cu acest lucru. O spus către angajați să mă ia de brațe și să mă scoată afară din primărie. M-a făcut mincinoasă. Mi-a spus că noi am mers de bună voie, când în realitate eu nici nu o cunosc pe doamna asta. Atunci am văzut-o prima dată. Am făcut și fotografii pentru că m-am gândit că nu o să mă creadă nimeni. Eu am fost chemată la audieri de două ori până în prezent la Poliție. Obiectul reclamației mele este abuz în serviciu” a continuat angajata Primăriei Coroieni.


Cine este doamna vizată de acuze?

”Doamna Ștefania este cunoscută și de blonda lui Boc, a fost consilier al domnului primar de Cluj iar acum este secretar general în Ministerul Afacerilor Interne. O doamnă care, vă spun sincer, ne-a tratat ca pe niște sclavi, fără a ne oferi nici măcar un pahar cu apă” a declarat Luminița Tămășel Țurcaș, secretar Primăria Coroieni.

Conform jurnalistului Mircea Marian (www.newsweek.ro), potrivit ultimei declarații, din iunie 2021, în 2020 Ștefania Ferencz a făcut parte din nu mai puțin de patru consilii de administrație, unul mai diversificat decât celălalt, deși ea a absolvit dreptul la o universitate privată, Titulescu, sau un curs de securitate la Colegiul Național de Apărare.

Astfel, în 2020, Ferencz a făcut parte din:

– Comitetul interministerial de Finanțări, Eximbank, de unde a primit 258.000 de lei

– Consiliul de administrație al Romatsa, 64.000 de lei

– Consiliul de administrație CNAIR, 92.000 de lei

– Consiliul de administrație CFR, 86.000 de lei

La acești bani se adaugă 110.579 lei, salariul de secretar general al ministerului Transporturilor. În total, o absolventă de drept a unei facultăți particulare a încasat de la statul român, în 2020, aproape 600.000 de lei.

În cariera ei profesională, Ferencz a fost șefa de cabinet al deputatului Boc, între 2001 și 2004, iar ulterior, cu întreruperi, a fost timp de zece ani director în primăria Cluj Napoca. Ea a deținut și funcția de director de cabinet al premierului Boc. Din 2020 și până în prezent este secretar general în Ministerul Afacerilor Interne.


Primarul contactat: nu putea vorbi din cauza unei boli

Vineri jurnaliștii noștri l-au contactat telefonic pe primarul Gavril Ropan pentru a-i solicita un punct de vedere referitor la aceste acuze. S-a scuzat că nu poate vorbi din cauza faptului că este bolnav.

Astăzi (duminică) i-am transmis un mesaj (ora 16.27) în speranța că va putea vorbi cu noi despre acest subiect. Până la această oră (18.25) nu am primit niciun răspuns la mesajul respectiv. Noi îi așteptăm punctul de vedere pe care îl vom publica în continuarea acestui articol.

Și tot astăzi (coincidență sau nu) după ce i-am transmis sms-ul pagina de socializare (facebook) a primarului a fost ștearsă/suspendată.

Totodată, și doamna secretar general din cadrul MAI are posibilitatea de a ne trimite un punct de vedere pe care firește îl vom publica.

ACTUALIZARE – Edilul reacționează (luni, ora 11.00)

”Eu nu sunt în comună, sunt la Cluj. Totul este o diversiune. Doamna secretara a noastră nu este normală! Recurge la tot felul de artificii. Are ea o boală pe mine, ca primar. Nu se subordonează sub nicio culoare și se crede undeva în ceruri, iar noi pe pământ. Eu nu am spus către nimeni să meargă. E o chestie de prietenie între femei. Mie mi s-a cerut o învoire de o oră. Mi se pare să o dau. Nu puteam să refuz. Învoierea se dă și îmi stă în atribuțiile de primar. Nu știu eu nu am fost acolo, deși am văzut că în presă insinuează tot felul de lucruri.

În poze nu îi văd lucrând, ci stând de vorbă. Doamna ministru vine la șase luni acasă și normal când vine își adună prietenele, prietenii. Mi se pare normal să se întâlnească cu tot satul. Se știe cu toată lumea. Acolo au mai fost și alte persoane, din informațiile mele, la discuții. Nu știam unde se merg. Nu am fost acolo, eu am fost prin comună, dar nu am fost acolo. Doamna secretara insinuează și exagerează. Nimeni nu i-a obligat să meargă acolo. Ei au mers acolo la discuții și la întâlnire. Ce s-a întâmplat acolo nu știu.

Eu am primit un telefon: domn primar ne lăsați o oră libere. Am spus da. Nu am întrebat unde. Sunt om serios și nu fabulez. Nici măcar nu au fost 8. Au fost patru fete. Exagerează și cu numărul. Toate prieteni de-ale doamnei ministru și vecine. Sunt vecine, poartă în poartă. Înțelegeți. Eu o cunosc pe doamna ministru suntem dintr-un sat atât de mic, un sat în care se cunosc și găinile între ele. Corect că ne-am cunoscut și politic, și consăteni. O știu de copil mic. Am fost prieteni de familie cu tatăl ei, cu mama ei. Am fost consăteni.

Ceea ce v-am spus e real și timpul o va dovedi. Totul o înscenerare. Doamna secretară a ceva personal cu mine. Sunt conflicte pentru doamna secretara nu își face treaba la serviciu, și face ce vrea ea și nu ascultă ordinele pentru că ea nu se consideră supusă la nimeni și pe acest fond normal am mai avut câteva conflicte. Și ea face toate acestea sub formă de răzbunare. Dânsa ca să își arate cornițele, să își arate puterile recurge la chestii din astea. Eu până acum nu am fost citat pentru a fi audiat” ne-a declarat Gavril Ropan, primarul comunei Coroieni.

Te-ar putea interesa si

CORONAVIRUS 13 AUGUST: 31 cazuri noi în Maramureş, un deces. În ţară 1.454 cazuri noi, 53 de decese

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Maşină cu numere false plină cu ṭigări de contrabandă, condusă de un ucrainean de 19 ani oprită pe DN18 în Mara cu 9 focuri focuri de armă – ACTUALIZARE

Vasile Dale

FOTO: SCANDAL LA CLUJ-NAPOCA. Avioanele au fost oprite la sol. Sute de persoane care urmau să plece la muncă în Germania, blocaţi pe aeroport. Scandal și la Iași

Vasile Dale

3 mesaje

Antena24.ro ianuarie 9, 2023 at 11:12 am

Pe mana dna cu ei

Raspunde
Maramureșeanca din Coroieni, ”Pupila blondă a lui Boc”, a fost ejectată ”la cerere” din funcția de ministru secretar de stat în Ministeru de Interne – Stiri din Maramures septembrie 1, 2023 at 8:10 pm

[…] mediatizarea scandalului din februarie, asupra secretarei Luminița Tămășel-Țurcaș s-a declanșat o adevărată urgie. Primarul Ropan […]

Raspunde
Maramureșeanca din Coroieni, ”Pupila blondă a lui Boc”, a fost ejectată ”la cerere” din funcția de ministru secretar de stat în Ministerul de Interne – Stiri din Maramures septembrie 2, 2023 at 9:53 am

[…] mediatizarea scandalului din februarie, asupra secretarei Luminița Tămășel-Țurcaș s-a declanșat o adevărată urgie. Primarul Ropan […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult