BREAKING NEWSEveniment

VIDEO: Deși Maramureșul este în stare de alertă, gunoaiele din județ NU sunt transportate încă la Oradea. Află motivul

Cu toate că în Maramureș a fost declarată starea de alertă pe deșeuri, nici până astăzi gunoiul nu poate fi transportat la Oradea. Oficialii Drusal spun că așteaptă după documentația necesară din partea Consiliului Județean. Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au oferit un răspuns cu privire la motivul pentru care încă deșeurile nu sunt transportate la groapa de gunoi din Oradea. Aceștia spun că tarifele solicitate de operatorul de salubrizare sunt în curs de analiză.

Problemele de mediu persistă în Maramureș, cu toate că în județ a fost declarată anul trecut starea de alertă pe deșeuri. În mod normal, gunoiul ar trebui transportat în Oradea, însă nici până astăzi acest lucru nu s-a concretizat. Oficialii Drusal au explicat că nu pot duce deșeurile decât după ce primesc documentele necesare din partea consiliului Județean Maramureș.

Răspunsul Consiliului Județean Maramureș: ”La finalul anului trecut exista solutia transferului deseurilor către Depozitul conform din Bistrita. Odata cu declararea stării de alerta la nivelul județului Maramureș, începând cu data de 26 octombrie 2022, deșeurile se pot transfera catre Depozitul conform din Oradea. În acest sens, societatea Drusal a încheiat contract cu operatorul depozitului din Oradea. Începand cu data semnării contractului cu Depozitul Oradea, operatorul Drusal putea începe prestarea activitatii contractate. În acest moment tariful propus de Drusal este în analiza, în conformitate cu modificaiile legislative din toamna anului 2022”, mai precizează reprezentanții CJ Maramureș.

Potrivit directorului Drusal, Mihai Apan, tarifele înaintate de societatea pe care o conduce se ridică la cuantumul de aproximativ 600 lei pe tonă, față de 418 lei, cât a fost până acum.

Articol preluat de pe PLUS TV Maramureș

Te-ar putea interesa si

SCANDAL MONSTRU LA COMBINAT: ZECI DE COPII SI ADOLESCENTI RIDICATI DE JANDARMI SI DUSI LA POLITIE. LI S-AU ARATAT POZE (VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

BAIA MARE: Dosar penal pe numele unui bărbat care a produs un accident rutier după ce s-a urcat beat la volan

Redactie

VIDEO EXCLUSIV: Carambol cu 4 mașini implicate la intrare în Șomcuta Mare, pe DN1C

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.