BREAKING NEWSImportantRecomandate

VIDEO: Salvamont Maramureș dotat cu telefoane performante prin satelit

Serviciul Public Salvamont Maramureș a fost dotat cu telefoane prin satelit extrem de performante, care pot fi localizate în condiții extreme. Ele au și fost folosite deja în intervenții, la scurt timp după ce au fost primite.

La sfârșitul anului trecut, Serviciul Public Salvamont Maramureș a primit o serie de telefoane prin satelit care sunt de mare ajutor mai ales în acțiunile de salvare din Munții Maramureșului, unde nu este semnal. Cu ajutorul lor salvatorii pot vorbi oriunde s-ar afla și sunt foarte ușor de localizat.

La scurt după ce au fost primite telefoanele au și fost folosite. Mai exact este vorba de acțiunea de salvare a ucrainienilor pierduți în Munții Maramureșului, unde operațiunea s-a întins pe o perioadă de câteva zile. Alte dotări de ultimă generație se referă la binocluri cu termoviziune, extrem de utile pe timp de noapte.

Pe parcursul anului acesta, reprezentanții instituției spun că doresc să mai cumpere încă două drone performante care sunt foarte ușor de transportat. De asemenea, au în vedere achiziționarea unei noi ambulanțe salvamont pentru zona de sud a județului. Autospeciala actuală este folosită pentru intervențiile din zona Sighet-Moisei-Borșa, unde sunt cele mai multe solicitări de salvare.

Articol preluat PLUS TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

CA-N FILMELE CU PROSTI LA SIGHET: AU PUS STALPISORI IN INTERSECTIE IAR SOFERII S-AU URCAT CU MASINILE PE EI (FOTO)

Vasile Dale

ACCIDENT ÎN SATU MARE PRODUS DE UN ŞOFER MARAMUREŞEAN: Cabluri agăţate de un buldoexcavator şi stâlp căzut peste acoperişul unei case

Redactie

ULTIMA ORĂ: O rulotă cu turişti italieni a lovit o staţie de gaz (foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.