BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Vremea s-a schimbat radical – La Borșa ninge abundent iar drumarii intervin ÎN FORȚĂ – ACTUALIZARE

După câteva zile ca de primăvară, în weekend va ploua puternic, iar temperaturile scad radical. Directorul general al ANM, Elena Mateescu, anunţă prognoza meteo actualizată.

„Într-adevăr, vorbim de diferențe semnificative în ceea ce privește regimul de temperaturi de la o regiune la alta. Schimbarea se observă chiar începând de azi pentru că în regiunile intracarpatice temperaturile astăzi nu au mai depășit 7-8 grade. În schimb, în zona montană, precipitațiile rămân în continuare predominant sub formă de ninsoare, dar este posibil și în Maramureș să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare, precipitații mixte în Transilvania și în Dealurile de Vest”, a spus Elena Mateescu, director ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Iar prognoza meteorologilor s-a adeverit. În această seară la Borșa ninge abundent. Drumarii intervin în forță pe drumurile naționale, județene și locale. În pasul Prislop ninge viscolit. Șoferii sunt sfătuiți să nu pornească la drum fără a avea mașinile echipate de iarnă.

ACTUALIZARE

În cursul nopții a plouat în zona de şes a județului. În zonele de deal și de munte a nins. În Pasul Prislop ninsoarea a fost viscolită.

Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabilă curată și umedă, cu excepția DN18 în Pasul Prislop, între km22 și km35, respectiv în Pasul Prislop, între km160 și km180, unde partea carosabilă este acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm.

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 24  utilaje și au împrăștiat 130 tone de material antiderapant pe DN18, în Pasul Prislop.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed, cu excepția celor din zona Cavnic și Lăpuș, unde pe mai multe sectoare de drumuri carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. 

Angajații SC Drumuri și Poduri au intervenit cu 25 de utilaje și s-au răspândit 229 tone de material antiderapant Cerul este acoperit. Ninge slab în zona de munte.

Vizibilitatea în trafic redusă la sub 100 de metri, pe DN17C și DN18, în Pasul Prislop, între km160 și km180. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare  de până la 50 km/h, în zona de munte.

CJSU recomandă conducătorilor auto să circule preventiv, să adapteze viteza la condițiile de drum și cele meteorologice, să evite depășirile, să folosească luminile de întâlnire și pe cele de ceață, să mărească distanță între vehicule.

La deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Azi vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Local vor cădea precipitații mixte slabe, iar la munte vor predomină ninsorile. Izolat, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -2 și 1 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Te-ar putea interesa si

Maramureșean arestat, după ce a amenințat cu cuțitul angajata unei săli de jocuri și a furat o sumă de bani

Vasile Dale

ILEGALITĂŢI LA REGIMUL SILVIC: Peste 117 mc de material lemnos confiscat de polițiștii maramureșeni

Redactie

WEEKEND CU DOSARE PENALE: S-a răsturnat cu maşina pe câmp băut la volan. Minor rănit după ce a sărit dintr-un ATV într-un pârâu

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.