BREAKING NEWSEveniment

SATULUNG: Biciclist în vârstă de 15 ani acroșat cu portiera de șoferul unei mașini în zona ”Castel”

Ieri, 24 ianuarie, la ora 16.40, polițiștii din Șomcuta Mare au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier produs pe D.N.1C în localitatea Satulung, soldat cu victimă.

La fata locului polițiștii au stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 41 de ani a condus un autoturism pe un drum comunal în zona numită ,,La Castel”, la intrarea în D.N.1C a acroșat cu portiera un biciclist.  

Biciclistul a fost identificat ca fiind un tânăr de 15 ani din Hideaga, care circula pe bicicletă pe trotuarul din partea dreaptă a drumului în direcția Dej – Baia Mare.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, fiind transportat la U.P.U. Baia Mare, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani nu avea asigurare R.C.A valabilă, motiv pentru care i-a fost reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și plăcuțele de înmatriculare.

Conducătorul auto și victima au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiștii maramureșeni

Ieri, 24 ianuarie, polițiștii maramureșeni au identificat în trafic, patru bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, care au comis infracțiuni la regimul rutier.

Unul dintre aceștia a condus un autoturism în timp ce avea permisul de conducere anulat și emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Altul a condus un moped în timp ce avea permisul de conducere reținut. Al trei lea este cercetat pentru punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, iar ultimul a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale în timp ce a condus un autoturism fără să dețină permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii maramureșeni la datorie în minivacanța de Ziua Unirii Principatelor Române

În perioada minivacanței prilejuită de sărbătorirea Micii Uniri, ofițerii și agenții de poliție maramureșeni au acționat pentru contracararea evenimentelor care aduc atingere ordinii și liniștii publice și a celor care afectează siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ.

În contextul activităților de verificare și control efectuate în perioada 21 – 24 ianuarie 2023, polițiștii au aplicat 726 de sancțiuni contravenționale pentru diferite nereguli, 269 dintre situații fiind aplanate de polițiști doar prin aplicarea unui avertisment. Amenzile aplicate pentru neregulile mai grave au fost în valoare de peste 311.000 de lei.

Polițiștii au intervenit pentru verificarea și soluționarea a 174 de evenimente sesizate de cetățeni, fie direct fie prin apelul de urgență 112, în 80 de situații fiind cazul întocmirii de dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni, cele mai multe contra patrimoniului.

În ceea ce privește siguranța circulației pe drumurile publice, în perioada minivacanței polițiștii au reținut 55 de permise de conducere, dintre care pentru nerespectarea regimului legal de viteză (9) sau pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise (12).

Minivacanța nu a fost lipsită de conflicte în unele medii familiale, în șase situații fiind nevoie de intervenția polițiștilor pentru aplanarea tensiunilor degenerate în agresiuni fizice. În niciun caz nu s-a impus emiterea unor ordine de protecție provizorii.

Te-ar putea interesa si

BORȘA – un exemplu de bună administrație publică locală dat de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin

Vasile Dale

VIDEO – ACCIDENT LA ILBA: A evitat un impact frontal și a ajuns într-un gard (actualizare)

Vasile Dale

RUTIERE: Dosare penale pentru că au urcat băuţi la volan, 46 de vitezomani sancţionaţi de poliţişti

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.