BREAKING NEWSImportant

ASOCIAŢIA MARAMUREŞ BIKE: Părinții eroi donează sânge

Campania de donare sânge lansată de Asociația Maramureș Bike s-a dorit a fi un exemplu că și pe plan local se pot organiza campanii de amploare care să crească conștientizarea comunității locale cu privire la importanța donării de sânge și implicit să crească numărul de donatori. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, campania Maramureș Bike se adresează copiilor din școli astfel încât aceștia încă de mici să înțeleagă importanța și necesitatea donării, sprijinind astfel de acțiuni.
Maramureș Bike a încheiat cu succes prima campanie de donare de sânge care s-a derulat în parteneriat cu Școala Nicolae Iorga (Șc. 11) în intervalul 14 noiembrie – 16 decembrie 2022, convingând 259 donatori să participe.
Ne dorim să ducem această campanie în cât mai multe şcoli și licee din Baia Mare, pe parcursul următorilor ani, aşa că în data de 27 ianuarie 2023 am lansat Campania de donare de sânge nr. II la Școala “Dimitrie Cantemir” din Baia Mare, unde a fost prezentată tuturor elevilor în Sala polivalentă, în 4 sesiuni a câte 250 elevi, participând atât cadrele didactice cât și personalul auxiliar. Mulțumim în mod special doamnei director Măndița Baiaș pentru interesul arătat în susținerea campaniei de donare de sânge organizată de către Maramureș Bike, Școala “Dimitrie Cantemir” fiind astfel a doua școala parteneră a campaniei.
Maramureș Bike susține o viață sănătoasă prin sport, prin urmare la această campanie se vor oferi prin tragere la sorți 11 biciclete Pegas, astfel:
– 9 biciclete pentru elevii de la Școala “Dimitrie Cantemir”, câte una pentru fiecare an școlar (una pentru clasa zero, una pentru clasa I, ş.a.m.d. până la clasa a VIII-a). Elevii își vor convinge părinții, rudele, cunoștințele adulte ca să doneze sânge, fiecare donator adult completând la momentul donării un Talon prin care menționează elevul care l-a convins să doneze. Un elev, cu cât va convinge mai multe persoane ca să doneze, cu atât va avea mai multe șanse la tragerea la sorți.

– o bicicletă pentru profesorii de la Școala “Dimitrie Cantemir” care donează. Profesorii vor completa la Centrul de transfuzie sanguină, un talon cu numele lor pentru participarea la această campanie.

– o bicicletă pentru donatorii din exteriorul Școlii “Dimitrie Cantemir” care aderă la această campanie. Orice persoană adultă din comunitatea locală care aderă la campania Maramureș Bike și care donează, poate completa Talonul de participare la Tombolă la momentul donării, având șansa ca să câștige o bicicletă.
Vor fi 11 trageri la sorți pentru a se desemna cei 11 câștigători.
Campania de donare se va desfășura în intervalul 30 ianuarie – 3 martie, urmând ca noutățile campaniei să fie postate pe site-ul Asociației și pe contul său de Facebook.
Acțiunile de donare de sânge vor avea loc la Centrul de transfuzie sanguină Maramureș, Baia Mare, str. George Coșbuc nr 20C, în zilele de luni-vineri, între orele 7.30 şi 13.00.
După cunoștințele noastre, această campanie de donare de sânge este de o mare amploare, fiind implicați aproximativ 1.000 elevi de la școala parteneră (Școala 3 – “Dimitrie Cantemir”) și familiile acestora, campania adresându-se totodată și persoanelor adulte din oraș care doresc să sprijine proiectul.
Organizarea acestei campanii a fost posibilă cu sprijinul:
– Școlii partenere nr.3 (“Dimitrie Cantemir”)
– Inspectoratului Școlar Județean Maramureș
– Centrul de transfuzie sanguină Maramureș, Baia Mare
– Sponsorului BSG Amanet & Exchange
– Partenerului media Kiss FM Baia Mare
– Pegas Romania
– Altor parteneri: NeoDesign care au susținut parte din produsele promoționale
– Voluntarilor Maramureș Bike
„Mulțumim tuturor pentru susținerea proiectului”, spune Fărcaș Cristian – Maramureș Bike, inițiator proiect.



Te-ar putea interesa si

Un bărbat a intrat cu o grenadă în sediul poliției și i-a ”trântit-o” pe biroul șefului de post. Polițiștii au încremenit – ACTUALIZARE

Vasile Dale

La Spitalul Județean de Urgență Baia Mare se reiau reluarea cursurile de pregătire a gravidei pentru naștere și lăuzie, în cadrul campaniei “ȘCOALA MAMEI”

Redactie

ATENŢIE LA MATERIALE PIROTEHNICE: Bărbat din Săcălăşeni, rănit după ce s-a jucat cu o petardă neexplodată. Fetiţă de 11 ani accidentată tot de o petardă

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult