BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

AȘA VOT, ATÂTA MINTE AU: 9 consilieri borșeni au fost ÎMPOTRIVA alocării unor bani pentru dotarea secției ATI a Spitalului din Borșa

Azi, în cadrul ședinței Consiliului Local Borșa, Gavrilă Bor, consilier local USR Borșa, a co-inițiat împreună cu colegii consilieri locali ai partidului Verde, Sanda Sorina Danci, Vasile Dan Barany si Cornel Danci un proiect de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de 476.565 lei pentru Spitalul de Recuperare din localitate. Fondurile sunt necesare pentru dotarea Secției de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a unității spitalicești. O parte dintre consilieri locali borşeni au înțeles importanța dotării corespunzătoare a secției ATI, însă, din păcate, alții nu au considerat că este nevoie de o astfel de investiție. Acest fapt a dus la abținerea sau la acordarea unui vot de respingere a proiectului respectiv. Așa se face că proiectul de hotărâre nu a fost aprobat.

USR mulțumește tuturor consilierilor locali din Borșa, respectiv: Sanda Sorina Danci, Vasile Dan Barany, Cornel Danci, Lazar Ștețco, Valer Telcean, Traian Remus Timiș și Claudia Ștețco. Ei au au dat dovadă de fair-play și au votat ”pentru” acest proiect. USR și Partidul Verde din Borșa subliniază importanța votului pe care îl dau consilierii locali, indiferent de culoarea politică a administrației publice locale, având în vedere că sunt factori care au rol de decidere a viitorului unei comunități.

De această dată, din păcate, se pare că interesele grupurilor politice care au hotărât să respingă acest proiect au fost mult mai mari decât modernizarea unei secții în care medicii se luptă zi de zi să salveze vieți. Indiferent de organizația politică din care consilierii fac parte este nevoie să se gândească toți, înainte de toate, la sănătatea noastră, a tuturor, de la oameni politici până la oameni simpli. Acest aspect trebuie să primeze în fața oricărei simpatii sau afinități politice.


Au fost ÎMPOTRIVĂ:

Ivasco Tibi

Timis Sava

Mihali Laura

Zimbru Elena

Mihali Maria Magdalena

Danci Ramona

Mihali Maria

Stetco Grigore

Roman Ionel Daniel

Te-ar putea interesa si

Top criterii de selecție a unui cazinou mobil

Vasile Dale

TRAGEDIE LA BÂRSANA: Un bărbat a murit după ce tractorul s-a răsturnat peste el (galerie foto)

Vasile Dale

ÎN WEEKENEND: Şapte intervenţii pentru pompierii maramureşeni (FOTO)

Vasile Dale

8 mesaje

Garçon ianuarie 31, 2023 at 12:30 am

Botoasa aia a votat impotriva. Rusine sa le fie, fac rau orasului. Trebuie dati afara. Papa bani publici bine

Raspunde
Escu ianuarie 31, 2023 at 12:33 am

Ce cretini !

Raspunde
NELU BUZURA BORSA MM ianuarie 31, 2023 at 5:29 am

Nu cred ca in ATI Se mai lupta pentru salvarea de vieti ,majoritatea ies morti din sectia ATI , ajunsese-m cu mama anul trecut la urgenta ,si nu au fost in stare sa o tina o noapte în urgentă , ba mai mult pina a venit doctorita de pe sectie ,am asteptat 2 ore si jumatate sigur daca nu 3 , am lasat-o in spital in speranta de a o duce dimineata in sighet la aparate ,pentru a vedea ce s-a întmplat deorece avea 3 sau 5 secunde unde ma recunoștea ,dupa care se pierdea iar , banuiala la început a fost ca ori a intrat în demență ,ori din cauza medicamentelor prescrise in nr de 7 tipuri zilnic aproape toate se lua-u dimineata ,la amiaza si seara iar find batrîna de 83 de ani ,era-u multe parerea mea, Mi s-a comunicat ca nu pot lasa pe nimeni ,decit daca vrea-u eu sa ramîn deorece era inca PLANDEMIA COV 19,eu gîndind la rece si de spaima ca sunt cu mama pe la spital , nu am ramas ,ca avea-m pe sora mea cu handicap grav grad 1 lăsata singura acasa ,comunicam doar prin telecamera video si audio activa , dar nu am mai realizat ca pute-am sa o las la cineva apropiat din familie , și uite așa am mers acasa , inainte de a pleca din Spitalul Borsa am realizat 2 scurte filmari cu mama mea , care mi-a vorbit 3-4 secunde , am plecat o fuga la magazin sa-i cumpar haine de schimb ,ca imi spune-a ca i frig , cind am revenit în urgenta ,mama dormea , am vorbit cu doamna doctor si mi-a zis ca acum doarme sa nu o trezesc , sa vin mîine dimineată pentru a cere ambulanta sa o duc în sighet la aparate , Dimineata îmi apare un mesaj pe telefon ca testul Covid 19 este Negativ , atunci am realizat ca sigur nu mai este în Urgență , ajuns la Spital am constatat ca era mutata de seara in secția ATI , am reusit sa urc pe sectie la care o asistenta nervoasa ,sa ies afara ca nu-i voie , am explicat despre mama ,a mers la doctorita in cabinet si îmi Zice : mama ta e Bine și-a revenit ,o mîncat ,nu mai trebuie sa mergi la aparate pentru Film la cap si etc în sighet,si mergeti jos pe sectie ca acolo vine doamna doctor si puteți vorbi,cînd am auzit că o mîncat , chiar am fost bucuros si i-am trimis mesaj unu-i prieten că mama este Bine ,nici nu a apucat sa citeasca mesajul pe whassap ca ia-m scris iar : „MA TEM SA NU FIE BUCURIA DINAINTEA FURTUNI”, Lucru care s-a dovedit cînd a venit doctorita jos pe sectie ,mi-a spus : sa fiu tare că mama intrase în COMĂ ,si șanse sunt dar 50% , am mers pe acasa ca aveam sa îngrijesc si de sora mea , si am tot sunat la ATI , nu raspunde-au decit la o jumate de ora ,neputînd sa mai merg la ATI Să o vad , noaptea am sunat înca și nimic , am fost sunat de la spital undeva pe la 01:40 cu mentiunea : Bunicuța a murit condoleanțe !!!

Am luat masina personala ,am sesizat poampele funebre , si am mers dupa mama , am vazut-o cu gura parca ținuse un furtun , parerea mea este că i-au dat Oxigen , era albastra la față ,la mîini ,lovita la cap partea dreapta , lucru care imi spune ca mama s-a trezit din Sedative si o fi încercat sa coboare din pat dar find-că era singura nesuprevegheată și legată la mîini ,s-a prabușit înspre dreapta unde a dat cu capul de gratarul de fier al patului s-au a cazut jos dar find legata de mîini corpul nu a ajuns in totalitate jos ,adica i-a atenuat caderea cit o fi atins pavimentul,de ce spun acest lucru am vazut ca o zgrietura pe mîini de la pansamentul care la-au folosit pentru a fi legată de pat!!!
Am mai auzit de oamenj care tot din ATI Borsa a iesit cu Nasul Rupt!!
Daca ar fi optionala taxa la asigurarea de sanatate eu un aș plati nici un ban adica nici macar o moneda de aia mica galbena de un ban , este nepassare totala ,era-m tot cu mama la pansat inainte pentru un ulcer varicos ,și cu programarea in mîna la ora 12:00 ziua ,primise alte persoane care ave-au programare inaintea noastra , si cind sa intram noi ,a început sa i cheme pe alti , hai domnul,hai matușă la alta femeie zise asistenta , i-am zis suntem programati si avem si bilet de programare în mîna , mi-a raspuns sec imidiat va chem eu ,și de la ora 12:00 pina pa ora 15:00 noi nu am mai reușit sa intra-m la care la un momendat am plecat acasa !!!
Spitalul in Borsa e bun doar pentru a te salva in urgenta in cazul sîngerarilor din cauza unor accidente, în rest este apa de ploaie !!!
Medici se comporta de parca mergi la ei acasa ,uita ca sunt la servici , cunosc si medici buni , cum este doamna machedon,soțul dînsei si vre-o 3 ,in rest ar trebui desfintat spitalul ,atita timp cit tocmai ATI unde ar trebui sa fie in permanenta supravegheati oameni , dar din pacate le da oxigen ,si uita de ei ca se duc pe la Cafele ,auzise-m cind am asteptat pe doctorita peste 2 ore si jumate ,in urgentă erau Hohote de rîsuri parca era-au la Păcănele!!!

Am un mesaj pentru acei care nu sunt compatibili , „CE SEMANAȚI ACEEIA VEȚI CULEGE”!!!!!

Raspunde
Roman februarie 1, 2023 at 4:40 pm

Rusine sa le fie celor ce au votat impotriva. Sunt acolo doar pentru a ocupa un loc si pentru salarii.Rusine afara cu ei.

Raspunde
NELU BUZURA BORSA MM februarie 1, 2023 at 8:49 pm

Dragi borseni ati uitat ca spitalul borsa a primit in 2019, 1 milion de euro?
Si nu uitati ca spitalul nu este in gestiunea primariei , sa le de-a ministerul sanatați daca mai au tupeu sa ceara , primaria nu-i obligata sa de-a bani ,va pun linkul sa deschideti si sa vedeti ca a fost public si la TV ca borsa a primit o finanțare de 1 milion de euro si bani era-u destinati tocmai pentru a dota spitalul cu cele necesare si etc..
Mai bine ati întreba si voi din USR ,Unde au disparut bani ??
Poate va raspunde fosta ministru de sanatate din 2019 si cu fostul presedinte de judet gabrel zetea caru-i i adresez public sa ne spuna unde au disparut bani pentru spitalul borsa din 2019 ??

Aici e problema ,cine a votat împotrivă au facut Bine ,nu au cazut in plasa ca mai trebuie bani pentru spital cînd de fapt in 2019
spitalul prime-a 1 milion de euro , si daca sa zicem le mai trebuie bani , sa ceara la ministerul sanatați ca doar cotizam toți luna de
luna cu bani la sanatate !!!
Dati click aici pentru a vedea despre 1 milion de euro.

Raspunde
NELU BUZURA BORSA MM februarie 1, 2023 at 9:09 pm

Am uitat sa postez linkul de 1 milion de euro catre spitalul orasului Borsa , sper ca GABREL ZETEA fost presedinte de judet , sa ne spuna despre bani !

https://www.dcnews.ro/investitie-de-un-milion-de-euro-pentru-echiparea-spitalului-de-recuperare-borsa_661004.html

https://m.youtube.com/watch?v=mNrlnpkLZEA

Iar celor din USR le reamintesc ca tot cu sanatatea au dat un tun de 1 miliard de euro pentru cumpararea a 120 milioane de doze comandate de inculpatul florin vasile cîțu si ministra sanatați USR ,

1 MILIARD DE EURO, acesta este costul pe care românii trebuie să-l plătească ca urmare a achizițiilor făcute pe bandă rulantă de miniștrii USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Voiculescu cumpără 22,9 milioane de doze Pfizer și Moderna. Ele se adaugă celor 32,1 milioane doze contractate deja.

Ioana Mihăilă îl întrece pe Voiculescu: achiziționează alte 39 milioane de doze
Lovitura de grație, care a îndatorat românii pe următorii ani, a fost dată de succesoarea lui Voiculescu în funcția de la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, tot de la USR.

În mai 2021, din cele 55 milioane doze vaccin comandate anterior, fuseseră administrate doar 6,4 milioane de doze. Noul ministru USR mai comandă alte 39 milioane de doze. De ce?

Pe 13 mai 2021, România avea cumpărate deja 55 de milioane doze de vaccin și administrase populației doar 6.409.083 de doze. Cu toate acestea, ministrul USR Ioana Mihăilă, suplimentează achizițiile de vaccinuri, cumpărând alte 39 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Raspunde
SENSUL CIVIC BORSA februarie 2, 2023 at 11:29 pm

Nelu buzura mai bine întreabă cine era managerul spitalului borsa în 2019 ,bani s-au împartit între ministerul sanatati sorina pintea ,gabrel zetea, primarul neluțu și fata lui uțu fonta manager spital 2019 ,acum trebuia sa deschida robinetul de bani pentru spital ,numai așa pute-au sa faca disparuti bani din primarie ,adica spalare de bani ,mafia i mare cine fura ăla are!!!

Raspunde
Toader februarie 10, 2023 at 5:29 am

Servicile din spitalul borsa sunt dezastru , nu se dau numere ,iar cînd se da ,vine cite o asistenta si își baga înaintea ta cunoscuti , platim consultati si etc deși suntem pensionari asigurati !!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult