Important

INTERVENŢII DE SUCCES: Trei cazuri de patologie aortică abdominală complexă, cu risc vital, rezolvate endovascular la Spitalul Judeţean Baia Mare


Continuând seria intervențiilor endovasculare complexe prin tehnici minim invazive, în data de 21.01.2023 în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională, s-au efectuat trei intervenții de tratament endovascular al unor anevrisme de aorta abdominală prin implanturi percutane de proteze aortice.
Echipa de cardiologie intervențională coordonată de Dl. Dr. Filip Dan a beneficiat de sprijinul Dl. Prof. Dr. Gianmarco De Donato – Universitatea de Medicina din Siena Italia, chirurg vascular, un colaborator constant al spitalului nostru și formator profesional pentru astfel de intervenții.
Beneficiarii acestor implanturi vasculare au fost trei bărbați cu vârste cuprinse între 69 și 72 de ani diagnosticați cu anevrisme de aortă abdominală. Scopul tratamentului este prevenirea rupturii aortei dilatate, complicație potențial fatală. De asemenea prin procedurile minim invazive percutane este evitată alternativa terapeutică chirurgicală care presupune o intervenție extrem de laborioasă și cu risc mare de complicații. Intervențiile au decurs fără complicații, pacienții fiind externați după cinci zile în stare generală bună.
Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare reprezintă o structură modernă, eficientă cu facilități de intervenții de endoprotezare aortică de înaltă performanță. Aceasta are menirea de a oferii populației județului și profesioniștilor din domeniul sănătății, precizia diagnosticului și efectuarea intervențiilor de endoprotezare aortică în condiții de maximă siguranță. SJUBM a reușit să atragă reputați specialiști din diverse domenii medicale inclusiv în intervenții de endoprotezare de aortă. Acest lucru creează un sentiment de încredere ridicat în rândul echipei medicale, încredere ce este transmisă mai departe pacientului prin întreg serviciul medical oferit. Toate acestea reprezintă dovada noastră de loialitate pentru binele pacientului.
Manager,
Oros George Alexandru

Te-ar putea interesa si

ISU MARAMUREŞ: Ziua porţilor deschise în 12 septembrie

Redactie

CJ Maramureș, partener în organizarea celei de-a XII-a ediții a evenimentului sportiv ”Raliul Zăpezii Maramureș”

Redactie

România, locul trei la Competiția Mondială World Rescue Challenge, proba „descarcerare – scenariu complex”. Echipa ţării noastre a fost formată din echipele ISU București-Ilfov, ISU Iași și ISU Maramureș 

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult