BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

FOTO, VIDEO: Contrabandă cu calul la Valea Vișeului. zece colete cu ţigări confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit și confiscat zece colete cu țigări pe care mai multe persoane au încercat să le transporte cu ajutorul unui cal.
După 2 ore de la producerea evenimentului, proprietarul calului a sunat la numărul unic de urgență 112, reclamând că acesta i-a fost furat din grajd. În prezent bărbatul este cercetat pentru contrabandă întrucât, din verificări, a rezultat că este implicat în activitatea infracţională.

Ieri, 2 februarie 2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.
Astfel, în jurul orei 16.30, pe raza localității Valea Vișeului, județul Maramureș, polițiștii de frontieră au observat patru persoane care transportau cu ajutorul unui cal mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.
Bărbații au legat mai multe crengi de brad in spatele calului, iar pe acest ,,pat” de crengi au așezat cele 10 colete cu țigări, metodă pe care colegii noștri de la Sectorul Valea Vișeului au mai întâlnit-o de-a lungul timpului.
Drept urmare, poliţiştii de frontieră au intervenit, persoanele în cauză au fost somate să se oprească, însă acestea au abandonat atelajul improvizat, după care s-au dispersat în direcții diferite. Poliţiştii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă persoanele în cauză au ignorat somaţiile şi nu s-au oprit.
În cel mai scurt timp, au fost anunțate și autoritățile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 5.000 pachete țigări, în valoare de 58.500 lei.
În urma unor verificări specifice, a fost identificat proprietarul calului, un cetățean român domiciliat în judeţul Maramureş, despre care s-a stabilit că este implicat în activitatea infracțională. De asemenea, s-a mai constatat că maramureșeanul a sunat la 112, la aproximativ 2 ore după producerea evenimentului și a reclamat că cineva i-a furat calul din grajd. Date fiind rezultatele verificărilor, bărbatul este în prezent cercetat pentru contrabandă.
Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.


Te-ar putea interesa si

ÎN PLINĂ STRADĂ / ACTUALIZARE: Un băimărean a fost săltat de mascații de la crimă organizată de pe bd București. Ce spun poliţiştii

Vasile Dale

VIDEO/FOTO: Accidente în Sighet și Budești. Beat la volan în Recea

Vasile Dale

CONDUCERE CU ALCOOLEMIE: Bărbat din Ocna Şugatag, cercetat după ce, băut, şi-a parcat neregulamentar maşina

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult