BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

REACȚIE: Ce spune primarul despre Căminul Cultural din Loc. Poienile de sub Munte, jud. Maramureș

Având în vedere că incendiul din data 27 Septembrie 2022 a condus la prăbușirea parțială și deteriorarea integrală a acoperișului (învelitoare tablă, sarpanta din lemn, inclusiv degradarea unor grinzi ale planșeului), era necesară o intervenție de urgență asupra clădirii în vederea conservării acesteia.

Am solicitat o expertiză tehnică și documentatia necesară pentru refacerea cât mai rapidă a acoperișului și conservarea clădirii.

Astfel, devizul estimativ de lucrări aprobat în ședință de Consiliul Local din Poienile de sub Munte, pe 19 octombrie 2022 a fost de 646.280,48 RON+TVA. În data de 2.11.2022 a fost postat pe SEAP anunțul de participare pentru execuția acestei lucrări. Lucrarea a fost atribuită firmei care a respectat cerințele și a oferit prețul cel mai scăzut. 512.188,08 RON+TVA a fost pretul oferit de „SC NORD PROIECT EXPERT SRL”. Am semnat contractul de execuție cu nr. 13.683 pe 15 noiembrie 2022 și a fost dat ordin de începere a lucrării.

Acoperișul o să fie in totalitate schimbat și acoperit cu tablă nouă. Pe planșeu se vor schimba grinzile la care secțiunea activă a fost redusă, unele vor fi dublate dacă e cazul, întărite și curățate. Toate aceste lucrări sunt monitorizate de proiectant, dirigintele de șantier și constructor.

În altă ordine de idei, decontarea parțială, mai exact 228.766 RON+TVA, pe data de 22.12.2022, a fost făcută in baza documentelor justificate și a realității din teren, anume: desfacerea învelitoare din tablă, desfacerea scândurilor, desfacerea planșeului din lemn, a șarpantei, desfacerea tencuieli, demontarea tavanelor din rigips și sortarea tuturor materialelor rezultate, sarpanta nouă si astereala (capriori, șipci, scândură si alte elemente pentru structura). Nu a fost decontată nicio grindă pentru planșeu sau alte materiale care nu ar fi cuprinse in lista cu cantități depusă spre decontare. Întrucât, se rastălmăcesc printre noi, locuitorii din Poienile de sub Munte, dezinformări care nu își au rostul.

Pentru refacerea acoperișului am alocat inițial bani din bugetul local, dar avem sprijin financiar pe Anexa7/03 de la bugetul de stat si C.J. Maramureș care vor acoperi costurile integral in ceea ce privește refacerea acoperișului. Voi reveni cu o altă informare despre acest sprijin binevenit pentru noi.

Și nu în ultimul rând, am depus cererea de finanțare pentru Reabilitarea interioară și exterioară a Căminului Cultural, pe 21 octombrie 2022, a doua rundă de finanțare Componeneta 10, Fondul Local, PNRR.

Ulterior, se vor realiza celelalte lucrări pentru a aduce cladirea la starea inițială, întrucât aceasta este afectată in mare proporție. Țin să precizez că nimeni nu intenționează și nu dorește să facă risipă de bani sau să deconteze pentru lucruri nerealizate, întrucât totul intra sub sancțiunea legii penale, iar aceste lucruri trebuie respectate cu sfințenie.

Noaptea de 27 septembrie 2022 a fost o noapte lungă, iar urmatoarea zi, una grea pentru mine, pentru colegii din administrația locală, pentru Consiliul local, și nu în ultimul rând, pentru cetățeni.

Este greu și acuma, deoarece este necesara obținerea de fonduri și trebuie depusa munca, astfel incat, toate aceste lucrări să fie realizate si repuse în starea inițială.

Căminul Cultural o să fie redeschis într-o bună zi pentru spectacole, pentru copiii si pentru toții cetățenii din localitate, unde vom putea socializa și urmări diferite evenimente.

Doamne ajută tuturor! Alexa Fircan, primar Poienile de Sub Munte

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAŢIEI: Un autoturism s-a izbit frontal de o autoutilitară, un bărbat fiind rănit și transportat la spital. Șoferul autoutilitarei ar fi polițist de frontieră

Redactie

COD PORTOCALIU DE VISCOL LA MUNTE ŞI PLOI ÎN MARAMUREŞ

Redactie

ÎN PANDEMIE: Șoferi beți la volan prin Maramureș

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.