BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV FOTO / VIDEO: Trei suspecţi reţinuţi şi duşi în arestul IPJ în cazul de la Vişeu – ACTUALIZARE

În urma acţiunii din această dimineaţă a poliţiştilor din Vişeu de Sus sprijiniţi de poliţiştii de la Serviciul de investigaţii Criminale şi de mascaţii Poliţiei Maramureş au fost ridicate trei persoane şi duse la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu.

În urma audierilor procurorul de caz a dispus reţinere pentru 24 de ore a celor trei, aceştia fiind preluaţi de escorta poliţiei şi duşi în arestul IPJ Maramureş. Mâine ei vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, acuzaţiile fiind extrem de grave: lipsire de libertate, tâlhărie calificată, lovire sau alte violențe, șantaj și violarea vieții private.

Trebuie să mai spunem şi faptul că o a patra persoană din acest caz scandalos a reuşit să fugă din ţară, fiind dată în urmărire internaţională.



Cazul a ieşit la iveală după ce un poliţist de la Vişeu a văzut întâmplător imaginile video în care un tânăr de 22 de ani din Vişeu era umilit şi supus la perversiuni sexuale de cei patru indivizi. Sursele noastre spun că totul ar fi fost un motiv de răzbunare pentru că victima nu şi-ar fi achitat o datorie mai veche la unul dintre agresori.

Să mai spunem şi faptul că unul dintre suspecţi este recidivist, el petrecându-şi 9 ani în puşcărie pentru fapte comise cu violenţă, fiind liberat recent.

De altfel individul este ”vedetă” în România după ce în urmă cu vreo 10-15 ani un celebru procuror de la Vişeu de Sus l-a pus să jure cu mâna pe Biblie că nu mai comite infracţiuni. Imaginile respective au apărut în presă, iar procurorul s-a pensionat… de urgenţă. Mai jos video de la vremea respectivă

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus, în urma informaţiilor deţinute, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea, de către mai multe persoane, a unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, violarea vieții private și tâlhărie calificată.

În cauză, activitățile de cercetare penală au fost continuate împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, delegați în cauză de către procuror, în vederea probării întregii activități infracționale.

În cursul zilei de astăzi, 7 februarie, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătora Vișeu de Sus, au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, în baza probatoriului administrat, s-a reținut faptul că, în zilele de 25 și 26 decembrie 2022, patru persoane de 18, 27, 29 și 45 de ani, din Vișeu de Sus, ar fi atras doi tineri, de 22 și 23 de ani, din Vișeu de Sus, la domiciliul celei de 18 ani în Vișeu de Sus, unde era organizată o petrecere, și, ulterior, i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal.

În continuare, bănuiții i-ar fi înjosit pe cei doi tineri, forțându-i să recurgă la anumite acțiuni care să îi aducă într-o stare de umilință, agresându-i fizic, amenințându-i cu acte de violență, iar unei persoane vătămate i-ar fi sustras 400 de lei din portofel.

Totodată, persoanele bănuite i-ar fi înregistrat cu telefoanele mobile pe cei doi tineri și fie ar fi făcut publice filmările, fie le-ar fi distribuit altor persoane.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri ce au legătură cu cauza, un pistol airsoft, un pliculeț cu substanță albă cristalizată și o substanță albă pulverulentă, susceptibile a fi droguri.

În baza celor constatate, a fost dispusă reținere pentru 24 de ore față de trei persoane, de 18, 29 și 45 de ani, din Vișeu de Sus, acestea urmând să fie prezentate Judecătoriei Vișeu de Sus, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care ar fi fost săvârșite faptele, sub supravegherea procurorului de caz.

Te-ar putea interesa si

Cadavrele unor pacienţi de la azilul groazei din Bărdeşti, deshumate de autorităţi

Redactie

CAZUL DE SCLAVIE DE LA VIŞEU. CURTEA DE APEL CLUJ: Cetățeanul german și trei maramureșeni rămân în arest preventiv (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

TULGHIEȘ – Încă un proiect încheiat cu succes de administrația publică locală din Mireșu Mare (foto)

Vasile Dale

1 mesaj

Escu februarie 8, 2023 at 5:59 am

O sa fie ei “mirese” la pușcărie !

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult