Important

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Despre taxa de solidaritate: „Marile companii care au făcut profituri nesimțit de mari trebuie să plătească taxa de solidaritate!”

Ultimii trei ani au fost extrem de duri pentru populația României. În contextul pandemic mondial, dar și al economiei tot mai șubrezite, Partidul Social Democrat susține categoric taxa pe solidaritate care trebuie plătită de către marile companii.

„Toate IMM-urile și multe companii mari românești plătesc taxe de 1% din venituri, fără să dea faliment și fără să practice prețuri mai mari. Este o exagerare populistă că dacă obligăm să plătească 1% și celelalte câteva sute de companii care își diminuează artificial profiturile vom perturba mediul de afaceri și vor crește prețurile. Taxa de solidaritate pe marile companii este necesară pentru a scădea taxele la salariații cu venituri mici și medii”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

PSD este de partea salariaților cu venituri mici și medii care au fost afectați de inflație. În viziunea social-democraților, procentul care trebuie achitat de către marile companii ca taxă de solidaritate nu le afectează profiturile, Mai mult, analiștii economici susțin că anul trecut a însemnat profituri „istorice” pentru multe multinaționale care își desfășoară activitatea și în România. Taxa ar asigura banii pentru măsurile sociale atât de așteptate de către români.



„Este firesc să și dai dacă primești. Economiștii spun că anul trecut profiturile realizate de către mai multe companii multinaționale care au activități și în România au fost foarte mari – istorice chiar – deci pot plăti măcar 1% din veniturile lor pentru a susține salariații cu venituri mici și medii care muncesc din greu și contribuie cel mai mult la dezvoltarea economică a României. Sperăm să convingem PNL să înțeleagă că oamenii sunt mai importanți decât firmele acelea care nu vor să plătească nici măcar 1%. PSD a spus mereu de unde vin banii pentru măsurile sociale: punem taxă de solidaritate pe marile companii, ca să putem scădea taxele la salariații cu venituri mici și medii!”, a mai spus Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

ORDIN DE PROTECŢIE: Agresiune fizică într-o familie din Budeşti

Redactie

BARAJUL FIRIZA: Cât costă o plimbare cu vaporaşul

Redactie

PLAN DEJUCAT DE POLIŢIŞTII DIN TĂUŢII MĂGHERĂUŞ: Doi tineri prinşi, la scurt timp după ce au furat două biciclete de pe raza judeţului Satu Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult