Deși exista riscul ca, luna aceasta, remunerațiile din Educație să întârzie întrucât kitul actualizat al aplicației Edusal a fost livrat cu nepermis de mare întârziere, ieri, 14 februarie, salariile tuturor angajaților din învățământul maramureșean au fost achitate.
”Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș, în numele celor aproximativ 6.000 de membri, care și-au încasat drepturile salariale la timp, mulțumește, public, secretarilor și contabililor din școlile județului Maramureș pentru modul în care au gestionat, cu profesionalism și responsabilitate, situația de criză generată de Ministerul Educației și, în același timp, îi asigură că va susține, prin toate mijloacele specifice organizației, inițiativele legislative, privind salarizarea decentă și a acestei categorii de personal”, a subliniat prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.
SLI MM consideră că atât secretarii, cât și contabilii care au efectuat, în această perioadă, muncă suplimentară, sunt îndreptățiți să solicite conducerii unității de învățământ, compensarea muncii suplimentare prin ore libere plătite, conform art. 122, alin 1. din Codul Muncii.
Deși, prin prevederi legale, au existat majorări ale salariilor de bază pentru personalul plătit din fondurile publice, în 2021 și 2022, personalul didactic auxiliar nu a beneficiat efectiv de ele, salariile de bază fiind “înghețate” începând cu anul 2019, mai atrage atenția SLI MM.
Mai mult, SLIMM solicită pentru această categorie de personal acordarea unui spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază așa cum beneficiază personalul didactic și personalul didactic de conducere sau/ și un spor pentru complexitatea muncii de 15% din salariul de bază, așa cum e prevăzut pentru personalul cu atribuții de salarizare și control financiar din inspectoratele școlare.
Te-ar putea interesa si
- Comentarii
- Comenteaza cu Facebook