BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV FOTO: Dealer-ul liceenilor din Baia Mare a fost arestat preventiv. Operațiune fulger a ofițerilor antidrog din Maramureș

La data de 16.02.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada, 2022 – februarie 2023, inculpatul a  comercializat diferite cantități de droguri de mare risc, droguri de risc și substanțe cu efect psihoactive către consumatori din județul Maramureș, inclusiv liceeni, fiind prins în flagrant, la data de 16.02.2023, în timp ce deținea asupra sa, în vederea vânzării,  cantitatea de 100 grame substanță cristalină (3 CMC).

La aceeași dată a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, la adresa unde locuiește inculpatul, fiind identificate și ridicate  cantitățile de aproximativ 345 grame canabis și 400 MDMA, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace de probă.

Timp de un an de zile, Rafael era dealer-ul elevilor de la mai multe licee din Baia Mare.

În data de  17.02.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ce spune Tribunalul Maramureș

Solutia pe scurt: Inch.pen.nr.15/DL/17.02.2023-În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 31-D/P/2022, şi în consecinţă:

În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data 17 februarie 2023 şi până la data de 18 martie 2023, inclusiv, a inculpatului TOHATAN RAFAEL GABRIEL (..) cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de:

trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000

efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, prevăzută de art. 16 alin.1 din legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.Ambele infracţiuni cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

Te-ar putea interesa si

AU INCEPUT COMERMORARILE MORTILOR: ILUMINATIA IN CIMITIRUL BATRAN SI CIMITIRUL VESEL DIN SAPANTA (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

LA FOC AUTOMAT – Incendiile de vegetație uscată se țin lanț în Maramureș (VIDEO)

Vasile Dale

AU VENIT ACASĂ: 86 de români sunt în carantină de coronavirus, în Maramureş, după ce s-au întors acasă din Italia, din zona de alertă

Vasile Dale

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.