BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: ÎNGROZITOR – A trecut cu ratracul peste picioarele unui om pe pârtia olimpică din Borșa (actualizare)

Eveniment neplăcut la Pârtia Olimpică din Borșa. Un bărbat în vârstă de 32 ani a fost transportat de echipajele medicale la Spitalul din Borșa după ce piciorul acestuia ar fi fost prins în zona unui piston care acționa ridicarea frezei ratracului. Borșeanul ar fi coborât din utilaj pentru a curăța zăpada din spatele utilajului care era parcat în zonă sigură. În acel moment cineva ar fi acționat fără intenție butonul de ridicare a frezei. Borșeanul rănit era șoferul ratracului și se ocupa de amenajarea pârtiei.

ACTUALIZARE

Primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș, susține că turistul nu a relatat exact evenimentul. Acesta spune că victima a călcat printre șenilele utilajului în momentul în care a coborât din ratrac, astfel autoaccidendu-se.

Cititorii noștri ne-au transmis două mesaje despre incident

Un clujean aflat la schi în această seară pe pârtia olimpică din Borșa ne-a relatat faptul că a avut loc un accident grav acolo.

”Cineva a trecut cu ratracul peste picioarele unui angajat! Erau urlete acolo, dar nici măcar nu s-au sinchisit să închidă pârtia. Erau schiori pe pârtie, iar cei de la pârtie erau foarte relaxați. Omul ală era să moară acolo și ei umblau după ceva hârtii pentru protecția muncii. Nebunie curată a fost acolo” este mesajul transmis de schiorul clujean.

Un alt schior ne-a transmis un mesaj asemănător: ”În această seară a fost un grav accident de muncă la pârtia de la telegondolă. Operatorul unui ratrac a fost accidentat de cineva care nu era angajatul acestei societăți. Are un picior zdrobit. Persoana care manipula acest utilaj nu este angajat la societatea Ski Borșa. Cum a ajuns altcineva la joystickul acelui utilaj? Cine i-a permis accesul? Ce caută utilajul respectiv pe o pârtie deschisă, pe o pârtie unde erau schiori?”, este mesajul primit de noi.

Surse judiciare ne-au confirmat faptul că au fost sesizate despre accident și că au fost la fața locului pentru a cerceta evenimentul deschizându-se un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Victima, un borșean în vârstă de 32 ani, a fost transportată cu un echipaj medical specializat la spitalul din Borșa. Se pare că acesta urmează să fie transferat la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Să mai spunem și faptul că mâine, 21 februarie, începe Campionatul Național de Schi seniori, juniori U18, U21. Stațiunea Turistică Borșa va fi pentru prima dată gazda acestui eveniment cu specific sportiv, cu scop în dezvoltarea sportului de performanță, sub egida FIS. În cadrul evenimentului vor participa și sportivi din afara țării. Întrecerile programate pentru Seniori și Juniori U18 și U21, pentru categoriile masculin și feminin sunt slalom și slalom uriaș. 

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Aseară, 20 ianuarie a.c., la ora 18.24, polițiștii din Borșa au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, pe pârtia de schi din Borșa a avut loc un accident de muncă.
Deplasați la fața locului și din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 32 de ani din Borșa, angajat în calitate de conducător, a suferit leziuni în timp ce efectua activități de întreținere a unui ratrak.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Borșa, în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a rămas internat sub supraveghere medicală.
În cauză, se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului sub aspectul săvârșirii faptei de nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Foto principal cu titlu ilustrativ. Sursa foto: facebook.com/Telegondola Borșa

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: BAIA MARE SĂLBATICĂ – Un tânăr de 20 ani din Recea bătut crunt de un recidivist în scara unui bloc din Baia Mare

Vasile Dale

FOTO: Impact între două maşini, o persoană rănită, în Baia Mare. Șoferița era băută (ACTUALIZARE)

Redactie

VIŞEU DE SUS: Cercetat pentru ameninţarea fiicei sale, violare de domiciliu și distrugere

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.