Important

RUTIERE: A condus prin Borşa un autoturism cu 1,05 în etilotest

Ieri, 19 februarie, polițiștii din Borșa au oprit în trafic, pe strada Gruiu lui Dan din oraș, un autoturism, al cărui conducător auto era un bărbat de 55 de ani din oraș.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Primiri Urgențe Borșa în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Peste 980 de sancțiuni aplicate la regimul rutier de polițiști săptămâna trecută

Polițiștii maramureșeni au acționat săptămâna trecută pe toate arterele județului pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pentru fluidizarea traficului rutier și identificarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere în vigoare.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a conducătorilor auto depistați în trafic care nu au respectat prevederile O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicate 984 de sancțiuni, în valoare totală de 434.114 de lei. 
Din totalul sancțiunilor aplicate, 345 au reprezentat nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză, în total de 234.960 de lei.
Ca măsuri complementare, a fost dispusă reținerea a 102 permise de conducere și 43 de certificate de înmatriculare.

A fugit de polițiști

În dimineața zilei de sâmbătă, polițiștii Biroului Rutier din Sighetu Marmației, aflați în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier cu aparatul radar, au procedat la oprirea unui autoturism, dar conducătorul auto nu a dat curs solicitării polițiștilor, ci și-a continuat deplasarea.
Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, care a fost identificat pe strada Xenopol din municipiu, iar la volanul acestuia se afla un bărbat de 56 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Te-ar putea interesa si

1 DECEMBRIE: Corul bărbătesc din Vălenii Șomcutei, concert de colinde şi cântece patriotice la Bruxelles

Redactie

Omagiu poetului național al României: ”Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac” – Mihai Eminescu

Redactie

Județul Maramureș a fost prezent la Salon Mondial du Tourisme din Paris, Franța

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.