BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV DOCUMENTE: Și-a pierdut locul de muncă – O nouă GAFĂ a aparatului drugtest AQUILA: Pozitiv la 4 substanțe, negativ la probele de sânge sânge

Aparatul Drug Test AquillaScan WDTP-10 a dat-o din nou în bară. Și de această dată rău de tot. Astfel, polițiștii rutieri au testat în data de 15 ianuarie 2023 un șofer oprit pe bulevardul Independenței. Aparatul a indicat prezența a patru substanțe interzise. Rezultatele de laborator ale probelor de sânge au indicat negativ în toate cele patru cazuri!

În tot acest timp băimăreanul și-a pierdut locul de muncă! Acesta susține că va acționa în judecată statul român prin Poliția Româna, respectiv IPJ Maramureș – Serviciul Rutier Maramureș.

”O lună de zile am rămas fără loc de muncă. Acum cu rezultatele negative în mână umblu din ușă în ușă și nimeni nu mă angajează înapoi. O să mă judec cu statul român. Nu se poate așa ceva. Cine îmi plătește facturile? Cine îmi pune mâncare în farfurie? Cineva trebuie să răspundă pentru toate acestea” ne-a transmis cititorul nostru.

Culmea culmilor este că în două luni de zile au fost testați 17 șoferi pozitiv cu aparatul Aquilla. În cazul a 8 șoferi s-a dovedit că erau negativi. Așadar, 50% eroare!!!

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții instituției, în Maramureș, în perioada 01 noiembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, în cadrul acţiunilor desfăşurate pe linia depistării conducătorilor de vehicule aflați sub influența unor substanțe psihoactive la nivelul judeţului Maramureş au fost identificaţi în trafic 17 conducători de autovehicule care au ieşit pozitiv la efectuarea testelor pentru determinarea prezenţei substanţelor psihoactive în salivă tip AquilaScan WDTP-10. În opt cazuri rezultatele mostrelor biologice au indicat lipsa substanţelor psihoactive atât în sânge, cât şi în urina.

”Situaţia cu privire la numărul mare de rezultate negative a fost semnalată atât la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Serviciul Logistic, cât şi al I.G.P.R.- Direcţia Rutieră, solicitându-se înlocuirea sistemului AquilaScan WDTP-10 cu un alt mijloc tehnic certificat care să furnizeze o analiză mult mai precisă a mostrelor de salivă”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș. Până la clarificarea situaţiei, poliţiştii rutieri vor utiliza în cadrul acţiunilor desfăşurate pe linia depistării conducătorilor de vehicule aflați sub influența unor substanțe psihoactive, cu precădere noul analizor de droguri Drager DugTest 5000, precum şi testele rapide pentru determinarea prezenţei substanţelor psihoactive în salivă, acestea având un grad de precizie mult mai ridicat. De asemenea, vor fi avute în vedere rezultatele examinărilor clinice efectuate cu ocazia recoltării probelor biologice de sânge si de urină.

Ce spune poliția în referatul de clasare

”La data de 15.01.23 în jurul orei 1.40 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bd Independenței din Baia Mare, la intersecția cu strada Ion Luca Caragiale, au oprit pentru control autoturismul marca VW, la volanul căruia se afla… un băimărean de 26 ani. Cu ocazia controlului efectuat, organele de poliție l-au testat pe numitul… cu aparatul etilotst care a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, numitul… a fost testat cu aparatul Drug Test marca Aquilla Scan WDTP-10, seria 14000666, iar la poziția 185, rezultatul testului a ieșit pozitiv pentru consum de T2B OPI, T1C MDMA, T2C MTD, T3C KET, recomandându-se analize de laborator.

Ulterior a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină, în vederea determinării prezenței în organism a unor substanțe psihoactive.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică nr. 51/2023 al Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, examenul toxicologic efectuat pe mostra de sânge recoltată la ora 02.25 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedronă), ketamină, metadonă, morfină și alți derivați opiacei.

De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe mostra de urină recoltată la ora 02.20 a fost negativ pentru: amfetamină, metamfetamină, MDMA, mefedronă, tetrahidrocanabinoli (THC), ketamină, metadonă, cocaină, AP-PINACA, morfină și alți derivați opiacei.

Examenul toxicologic efectuat pe proba de urină a ieșit negativ pentru amfetamine și catinone (mefedronă).

Se propune: Clasarea cauzei penale având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, prevăzute de articolul 336, alin 2, Cod Penal”.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

PTF SIGHETU MARMAŢIEI: Bijuterii de aproximativ 105.000 lei, depistate ascunse pe corpul a două femei

Redactie

MĂSURI FERME: Tânărul care a accidentat în Moisei o femeie şi a părăsit locul faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore

Vasile Dale

Elevi din Maramureș prezenți la Olimpiada Națională de Fizică. Află rezultatele obținute

Vasile Dale

3 mesaje

Antena24.ro februarie 21, 2023 at 12:38 pm

E ciudata treaba

Raspunde
calin februarie 21, 2023 at 2:49 pm

Dar pe politistii care utilizeaza acel aparat , ii verifica cinava daca stiu sa il utilizeze ?!

Raspunde
5533 februarie 22, 2023 at 2:12 am

Parerea mea este să nu se deschidă dosar penal doar pentru aparatul drug test ,pînă nu au confirmarea și de la analizele de sînge și urină , dacă aparatul drug test dă rezultat pozitiv aiurea , domnilor polițiști , sunteți conștienți că distrugeți viețile oamenilor?
Mai bine fiți și voi responsabili și deschideți dosar penal doar dacă se confirmă în analizele de sînge și urină , pun pariu că voi ca polițiști dacă faceți testul 5 polițiști 3 sigur cădeți testul , și asta din cauză că test drug e pun de aruncat !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.