BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Râd de noi cu lacrimi până și ucrainenii – Au venit să inspecteze linia Teresva – Câmpulung la Tisa – Sighetu Marmației. Am ridicat firele cu parii ca să poată trece trenul!!!!

Ne-am făcut de tot râsul! Ucrainenii au trimis un tren pentru a inspecta linia ferată care leagă Teresva (UA) – Câmpulung la Tisa – Sighetu Marmației. Linia ferată cu ecartament lat a fost abandonată acum 15 ani. Asta după ce Halta Câmpulung la Tisa a fost reabilitată cu 2 milioane de lei ea a fost închisă. Ultimul tren care a trecut pe acolo a fost în 2007.

Astăzi, 22 februarie 2023 deși în război ucrainenii au trimis un tren cu ecartament lat să inspecteze linia ferată. Și nu au lipsit surprinzele: pe partea românească linia ferată este pur și simplu distrusă, circulându-se cu 15-20 km/oră. Mai mult, la aproape fiecare trecere peste șosea sau ulițe, firele de telefoane, de internet sau energie atârnau iar trenul nu putea trece. Ceferiștii români au pus mâna peste câțiva pari și au ridicat firele pentru ca trenul ucrainean să poată trece fără să le distrugă. În cele din urmă trenul a ajuns în gara CFR Sighetu Marmației.

Vă reamintim că SRCF Cluj a redeschis punctul feroviar de frontieră Valea Vișeului, care permite circulația trenurilor de călători la granița cu Ucraina pe linia cu acartament lat Berlibas – Valea Vișeului. 

CRCF Cluj a anunțat că reabilitarea infrastructurii cu ecartament lat au ca scos final fluidizarea traficului feroviar transfrontalier pe relația Teresva (UA) – Câmpulung la Tisa – SIghetu Marmației – Bocicoi – Valea Vișeului – Berlibas. În teorie aceste lucrări trebuiau finalizate la finele anului 2022. Inspecția de astăzi a arătat exact cum a reabilitat partea română linia ferată: de mântuială!

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor oare ce spune?

imagini foto și video facebook / Sorin Hotea / Cornelia Ierima

Te-ar putea interesa si

BERBEŞTI: S-a urcat băut la volan, apoi s-a răsturnat într-un şanţ şi a distrus un gard

Redactie

ITF SIGHET, LA ORA BILANŢULUI: Aproximativ 3.000.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în anul 2019, la frontiera de nord a României

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI: Programul Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Marmația 2021

Redactie

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.