BREAKING NEWSMaramuresul IstoricSport

BORŞA: Prima competiție internațională de schi alpin organizată în nocturnă din România. Două românce pe podium

O premieră a avut loc zilele trecute în Borşa. Staţiunea turistică din nordul ţării a fost gazda primei competiții internațională de schi alpin organizată în nocturnă din România. Peste 70 de sportivi din 9 ţări s-au întrecut pe pârtia olimpică de la Borşa. Competiţia a adus şi o victorie pentru România, la proba de slalom feminin.  

Două românce au urcat pe podium la proba de slalom feminin. Leona Trifu a luat bronzul, în timp ce Maria Ioana Constantin a cucerit aurul.

Proba de slalom feminin:


Maria Ioana Constantin (România) – locul 1
Hanna Majtenyi (Ungaria) – locul 2
Leona Isabelle Trifu (România) – locul 3

Maria Ioana Constantin, campioană: Pârtia a fost perfectă azi la slalom. Mă bucur că am câştigat şi sper în continuare să reuşesc să mă antrenez şi mai bine şi să progresez şi mai mult la concursurile din străinătate.

Campionatului național de schi Alpin a fost organizat la Borşa după o pauză de 80 de ani în organizarea unei competiții de talie internațională. Concursul a adus şi o premieră în România: prima etapă de Campionat pe nocturnă.

Ion Sorin Timiș, primar Borșa: Nu a mai fost niciodată în România Campionat Naţional în nocturnă. Nu a mai fost concurs de shi alpin pe nocturnă în România. Investiţia pe care am făcut-o şi pretenţile pe care le-am avut de la constructori azi şi arată roadele.

Pârtia olimpică de la Borşa are o lungime de 2,1 kilometri şi a costat peste 20 de milioane de euro. Mai multe alte competiţii de anvergură urmează să fie desfăşurate în viitor aici.

Puiu Gaspar, secretar Federația Română de Schi și Biatlon: Am stabilit, pentru anul viitor, Cupa Balcanică, aici, la Borşa şi sperăm ca în următorii 3-4 ani, când vom dovedi capabilitate de organziare pentru competiţii majore să ne gândim la o etapă de Europa Cup, şi la fete şi la băieţi.

În total, 70 de concurenţi din nouă ţări au participat la prima competiţie internaţională de schi alpin din România. La masculin, podiumul a fost ocupat de sportivi din Israel, Ungaria şi Slovacia.

observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: S-a izbit cu maşina de un stâlp de electricitate pe care l-a rupt, la Tăuţii de Sus (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

Punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa a fost redeschis după 15 ani

Redactie

Ultima ora: Impact intre un BMW si un VW pe bd Decebal din Baia Mare (foto)

Vasile Dale

1 mesaj

5533 februarie 25, 2023 at 6:11 pm

Nu am văzut la tv pe nicăieri , pe ce canal a fost sau v-a fi dat !??

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult