BREAKING NEWSRecomandate

VIDEO: RECUNOȘTINȚĂ – 200 ucraineni vor dona sânge pentru spitalele din Maramureș

Peste 200 de ucraineni s-au inscris pentru a dona sange într-o campanie initiata de Asociatia Părinţi Salvatori. Astăzi a fost prima zi a acestei campanii iar sângele va ajunge la bolnavii din spitalele maramuresene.

Astăzi la primele ore ale diminetii mai bine de 20 de cetateni ucraneni s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguina din Baia Mare pentru a dona sange. Multi dintre refugiati au participat la o astfel de actiune pentru prima data dar au marturisit ca simt o mare bucurie in suflet, ca un fel de recunostinta pentru ajutorul pe care poporul roman l-a acordat ucrainenilor de la izbucnirea conflictului si pana in prezent.

”Donez sânge pentru prima oară și vreau să mulțumesc în acest fel pentru tot ce fac românii pentru ucrainieni. Am avut un pic emoții și am avut grijă să fie totul ok. Inainte de a dona, m-am informat mult despre acest lucru si este un lucru bun si cred ca asa pot ajuta poporul roman. Suntem foarte recunoscatori pentru ceea ce fac romanii pentru ucraineni si am vrut sa ajut si eu un pic” a spus Valentyna Kramarenko.

Pe chipul donatorilor s-a putut observa bucuria dar si emotia pentru faptul ca prin gestul loc pot fi salvate multe vieti.

”Am avut cateva emotii dar sunt fericit. Sunt fericit pentru ca fiul meu are azi si ziua de nastere si mai mult pentru faptul ca pot sa ajut si am aflat ca am o grupa de sange mai rara si de care este nevoie. Sunt fericit sa ajut romanii. Am vrut sa donez si in Ucraina dar nu a fost nevoie dar acum sunt bucuros ca pot dona aici.” a spus Alexsandr Shyshkovskyi.

Vasile Vlaşin preşedintele Asociatiei Părinți Salvatori, cel care a inițiat acțiunea de donare de sânge spune ca a fost foarte ușor sa ii mobilizeze pe cetatenii ucraineni pentru aceasta fapta buna.

În total peste 200 de refugiati ucraineni vor dona sânge care va acoperi nevoile actuale ale spitalelor din judetul Maramures.

Articol realizat în colaborare cu PLUS TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Explozie într-o gospodărie din Berchezoaia. O femeie transportată în stare gravă la spital

Redactie

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Impact pe DN18 în zona unei treceri de pietoni din Tăuții de Sus. Șoferul vinovat beat criță

Redactie

DOUĂ ACCIDENTE IDENTICE: Doi șoferi și-au avariat mașinile în sensul giratoriu de pe str. V. Lucaciu (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.