BREAKING NEWSImportant

BAIA MARE EXEMPLU PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA: Primarul Cătălin Cherecheș a revoluționat administrația locală, oferind încredere femeilor, majoritatea funcțiilor de conducere fiind ocupate de doamne!

Cel mai frumos mesaj de susținere pentru doamne și domnișoare, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vine din municipiul Baia Mare. Aici, femeile sunt cu adevărat respectate și prețuite, și asta nu doar de 8 Martie.

În cei peste 10 ani de când este primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a dovedit, printre altele, că susține la propriu accesul femeilor în administrația locală. În acest moment, majoritatea funcțiilor de conducere din administrația locală sunt deținute de doamne și domnișoare. Asta în contextul în care, în România, deși la nivel teoretic și verbal femeile sunt ridicate în slăvi și apreciate, practic accesul lor la funcții de conducere este încă defavorizat. Este suficient să aruncăm o privire la nivelul administrației centrale, însă situația se regăsește în aproape orice context administrativ public.

„Să prețuim doamnele și domnișoarele în fiecare zi, nu doar de 8 Martie! Baia Mare este singurul oraș din România în care femeile dețin majoritatea funcțiilor de conducere din administrația locală. Din păcate, unii prețuiesc femeia și rolul ei în societate doar de 8 Martie. În restul anului, doamnele și domnișoarele sunt adesea uitate, mai ales când vorbim despre accesul și drepturile lor, despre echitate și egalitate, atât în viața de zi cu zi, cât și pe scena publică și cea administrativă”, arată primarul într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Pe lângă doamnele speciale din viața mea, mama mea – Dr. Viorica Cherecheș, iubita mea -Tabita Gliga, femeile dragi din familia extinsă, am privilegiul de a lucra zi de zi, la nivelul administrației publice din Baia Mare, alături de unele dintre cele mai dedicate doamne! Inteligența, priceperea și seriozitatea, alături de profesionalismul care le caracterizează, fac ca Baia Mare să fie printre puținele orașe unde doamnele conduc la propriu, alături de mine, și asta se vede. Suntem o echipă, ne respectăm și îi respectăm pe cetățeni. Le sunt recunoscător pentru asta„, a mai declarat Cătălin Cherecheș.

Ziua Internațională a Femeii este celebrată anual la data de 8 martie și este un demers de conștientizare, dar și de comemorare a realizărilor sociale, politice și economice ale femeilor. Această zi ne îndeamnă să conștientizăm lupta împotriva discriminării și a violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. 8 Martie este nu doar un moment în care oferim flori și apreciere celor din jurul nostru, dar un moment în care conștientizăm mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor probleme precum egalitatea de gen, drepturile reproductive și abuzul împotriva femeilor. 

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO/FOTO: Magazine goale în LODI, marketurile din BORȘA, luate cu asalt. Tone de ulei trimise din țară rudelor din Italia

Vasile Dale

FOTO, VIDEO CITITORI: Identificat la scurt timp de la comiterea unui furt şi reţinut pentru 24 de ore

Vasile Dale

VITEZA: S-a rostogolit cu mașina pe DN18 în zona Complex Borșa (FOTO CITITORI)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.