BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Avem și probleme în Spitalul Județean Baia Mare: Nereguli descoperite în urma unui control. Șefa DSP a dat din colț în colț refuzând să comunice cu maramureșenii (VIDEO)

Un control al Direcției de Sănătate Publică Maramureș la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare a scos la iveală mai multe neconformități în urma unui control tematic iginico-sanitar. Echipamente medicale expirate și materiale sterilizate la care s-a modificat termenul de valabilitate cu pixul.

Probleme au fost găsite pe secția de Chirurgie Cardiacă dar și în cadrul Laboratorului de angiografie de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au descoperit astfel că unele echipamente medicale aveau termen de valabilitate expirat.

Managerul Spitalului, Alexandru Oros: „Într-una dintre secții a fost găsit un furtun a unui aspirator chirurgical care nu avea ce căuta acolo, a fost adus din altă unitate spitalicească în ideea de a avea ca rezervă în cazul în care furtunurile noastre s-ar defecta. Au fost constatate parte în magaziile spitalului, parte în secții, cele din magaziile spitalului sunt cele cu valabilitate expirate.”

Printre echipamentele expirate se aflau și laringoscoape sau sonde de dren „găsite și puse în zone care nu mai intră în circuitul spitalului, respectiv ele sunt depozitate și urmează a fi transportate de acolo de către firmele autorizate în acest sens”, mai spune managerul unității medicale.

Unele materiale sterilizate aveau modificat termenul de valabilitate cu… pixul cu toate că acestea erau expirate, precum trusa stimulator, în timp ce unele materiale sanitare erau păstrate pe pervazul de la ferestre.

Doi asistenți au fost sancționați, a explicat managerul Alexandru Oros.

Spitalul a primit termen de conformare data de 10 martie. O parte din probleme au fost deja remediate. Conducerea DSP Maramureș nu a refuzat să ofere detalii despre acest control motivând că acesta este în derulare.

Oricum trebuie să precizăm faptul că doamna aflată în funcția de șef a DSP Maramureș (cu toate că ar fi trebuit să fie în pensie de ceva timp bun, n.r.) s-a arătat extrem de surprinsă și ”iritată” când a dat ”nas în nas” cu repoterii PLUS TV Maramureș și www.vasiledale.ro. Noi îi recomandăm doamnei să plece liniștită din funcție pentru a se bucura de anii de pensie și să lase pe altcineva în loc care știe și poate să comunice cu cetățenii prin intermediul jurnaliștilor maramureșeni. Comunicatele inepte și comuniste transmise în ultima vreme NU VOR FI NICIODATĂ PUBLICATE de jurnaliștii noștri. Ieșiți public și explicați-le oamenilor pe înțelesul lor, așa cum face orice șef de instituție publică.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV / PE SURSE / LUARE DE MITĂ: Şase din nouă poliţişti de la Rutiera Maramureş şi-au petrecut noaptea în arest

Redactie

FOTO/VIDEO EXCLUSIV – Incendiu violent pe Craica. Au fost în pericol zece colibe

Redactie

ACTUALIZARE: PERSOANA CAZUTA IN RAU LA POIENILE DE SUB MUNTE. BARBATUL A DECEDAT (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.