BREAKING NEWSEveniment

Adăpost de animale în flăcări la Fersig. 2 porci și 9 purcei, dar și tone de cereale au fost mistuite de flăcări

În ultimele 48 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș au fost solicitați să intervină pentru lichidarea a trei incendii.

Duminică,12.03., militarii Gărzii de Intervenție Borșa au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un coș de fum. A ars doar funinginea din interiorul coșului necurățat.

Luni,13.03., pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Șomcuta Mare au fost solicitați la Fersig, unde un adăpost de animale a fost cuprins de flăcări. În urma incendiului au ars circa 150 de metri pătrați din acoprișul adăpostului, 3 tone de porumb, 2 tone de grâu, 2 porci și 9 purcei. Cel mai probabil, incendiul a pornit din cauza unui mijloc de iluminat defect, lăsat sub tensiune.

La Rogoz, pompierii militari din cadrul Stației Târgu Lăpuș au lichidat un incendiu izbucnit la coș de fum. În urma incendiului s-au deteriorat circa 2 metri pătrați de cărămidă. Datorită intervenției prompte, pompierii au salvat bunuri în valoare de 200.000 lei.

Pompierii le reamintesc cetățenilor câteva măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul exploatării coșurilor de fum și a instalațiilor electrice:

– coșurile de fum nu se utilizează cu defecte și se curăță de cel puțin 2 ori de an;

– coșurile de fum se izolează corespunzător față de materialele combustibile din jur;

– instalațiile electrice nu se utilizează cu imprivizații sau dacă prezintă defecțiuni. (foto arhivă)

Te-ar putea interesa si

SALVEAZĂ VIEŢI PE MELEAGURILE NOASTRE: Un inginer italian și-a părăsit țara pentru a fi deveni voluntar SMURD, în Maramureș

Redactie

FOTO CONSTANȚA – O femeie a fost lovită pe trecerea pentru pietoni de șoferul unui BMW înmatriculat în Maramureș

Vasile Dale

L-AȚI VĂZUT? Un copil cu nevoi speciale a dispărut fără urmă la Rozavlea! – ACTUALIZARE / Băiatul a fost găsit ascuns într-un şopron pe un deal

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.