Important

Atenţie maramureşeni: se dau milioane de euro pentru împăduriri

Astăzi, 16 martie 2023, Instituția Prefectului – Județul Maramureș a găzduit o întâlnire în sistem videoconferință care a vizat apelul de proiecte pe fonduri europene nerambursabile Păduri și biodiversitate, deschis prin Programul Național de Redresare și Reziliență, la solicitarea și în prezența domnului Cristian Beșeni, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Suma alocată pentru apelul Păduri și biodiversitate este 803 milioane de euro, dintre care 730 de milioane de euro sunt destinați investițiilor în noi suprafețe de păduri, inclusiv urbane și reîmpăduriri, 50 de milioane de euro pentru investiții în pepiniere și tehnologii moderne de producere a puieților, 22 de milioane de euro pentru investiții în sisteme integrate de reducere a riscurilor generate de viituri torențiale în bazinete forestiere expuse unor astfel de fenomene.

Beneficiarii eligibili: deținători publici de terenuri (municipii, orașe, comune, persoane juridice cu drept public, asociații publice) și deținători privați de terenuri (persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, societăți comerciale, asociații și fundații, alte persoane juridice cu drept privat, UAT-domeniul privat).



Statul Român oferă tuturor celor care vor înființa noi suprafețe de pădure o compensație financiară de 456 euro/an/ha pentru păstrarea intactă a acestei suprafețe până la atingerea maturității.

Printre activitățile eligibile se numără:
• înființarea de plantații de arbori din specii forestiere cu ciclu scurt de producție;
• înființarea de plantații de arbori cu creștere rapidă întrebuințați pentru producerea de energie;
• înființarea de plantații de pomi de Crăciun.

Depunerea cererilor de finanțare se va putea efectua într-o sesiune continuă, fără criterii de selecție, pe întreaga perioadă cuprinsă între data de lansare a schemei și până la atingerea țintei PNRR, dar nu mai târziu de luna februarie 2026.

Suprafața de fond forestier în România este de 6,6 milioane de ha, 27,7% din suprafața țării. Județul Maramureș are o suprafață împădurită de 40%. Media europeană este de 39%.

Te-ar putea interesa si

NESIMTIRE LA MOISEI PE DN18: MERGEA CU VITEZA IAR ZAPADA APOASA A ARUNCAT-O DIRECT PE PIETONII DE PE TROTUARE SI CASE (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

VIDEO – Protest spontan al șoferilor Bolt în Baia Mare. Și-au închis aplicațiile și nu au mai luat nicio cursă

Vasile Dale

ANUNŢ PUBLIC privind decizia etapei de încadrare

Redactie

1 mesaj

Popescu Vasile martie 16, 2023 at 10:17 pm

Sunteți o presa care nu informați corect poporu
Ar trebui ca actionarii sa i puna pe liber pe acesti neprofesionisti care pierd timpul degeaba la adunari pe la diferitele institutii dr stat…vedeti ce ati scris in materie de eligibilitatea la masura 8.1…l

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult