Important

Ziua internațională a poeziei, sărbătorită la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare organizează pe parcursul zilei de marți, 21 martie 2023, evenimente cultural-artistice.

Primul eveniment, intitulat „Noi și poezia”, cu începere de la ora 12:30, este organizat în colaborare cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare. Cenaclul cultural „Voci eminesciene” și Corul „Voci eminesciene”, format din elevii colegiului mai sus amintit, îndrumați de prof. Alina Mirela Andreicuț, vor recita și interpreta poezii și cântece.

Al doilea eveniment, cu începere de la orele 18.00, va fi premiera spectacolului „Pietre care vorbesc… pietre care cântă”, organizat de Teatru Ararat și Muzeul de Mineralogie. Acesta constă în punerea în scenă a unui spectacol de teatru, unde vor fi recitate poezii cunoscute ale unor poeți consacrați, precum Nechita Stănescu, Lucian Blaga, Marin Sorescu și Adrian Păunescu. Totodată, cântecele interpretate vor avea versuri tematice ale unor autori cunoscuți, dar și creații proprii ale prof. Alina Mirela Andreicuț și actorului Dan Cordea, cei doi făcând parte și din distribuția spectacolului. Accesul la evenimente este gratuit.

Te-ar putea interesa si

COLȚ DE MARAMUREȘ LA MISIUNI DIPLOMATICE ALE ROMÂNIEI

Redactie

Un bărbat din Baia Mare s-a ales cu dosar penal după ce a distrus oglinzile mai multor maşini, un altul a fost reținut pentru furt calificat

Redactie

CONTRABANDĂ: Patru percheziții domiciliare și un mandat de aducere puse în aplicare de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.