BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Jandarmul maramureşean cu 100 de donări de sânge a primit o distincție semnată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Astăzi, la sediul Jandarmeriei Maramureș, a avut loc activitatea de apreciere a jandarmilor maramureșeni pentru mobilizarea acestora de-a lungul anilor, la campaniile de donare de sânge. La activitate au fost prezenți: Crina Chilat – subprefectul județului Maramureș, doctor Pop Bogdan din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Daniela Veber – director al Centrului de Transfuzii Sanguine Maramureș, părintele Ciprian Ioniță- consilier patriarhal în cadrul Patriarhiei Române și părintele Pop Andrei – consilier episcopal în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Părintele Ciprian Ioniță și Daniela Veber au acordat diplome jandarmului maramureșean Barabaș Cosmin care a donat sânge de peste 100 de ori.

Acesta a început în 1999 și de atunci a donat aproximativ 45 de litri de sânge. Plutonierul adjutant șef donează de aproximativ patru ori pe an.

Pentru colegul nostru, prezența la Centrul de Transfuzii nu reprezintă ceva ieșit din comun. El a depășit pragul de 100 donari de sânge și nu are de gând să se oprească aici, conștient fiind de importanta acestui gest benevol. Cosmin nu reprezintă un exemplu singular de implicare voluntară, la fel ca el sunt mulți alți colegi care se pot mândri cu carnet de donator.

Jandarmii maramureșeni și-au propus să doneze cât mai mult sânge pentru completarea rezervelor naționale, înțelegând că acest suport este vital tratamentului persoanelor grav bolnave, pentru care fiecare picătură de sânge este egală cu viața.

Jandarmul-campion la donat sânge

Cosmin Barabaș, jandarm: De atunci am tot donat, de 3, 4, 5 ori în fiecare an, devenind donator onorific şi iată că după 24 de ani am reuşit această performanţă, să adun un număr de 100 de donări. 

Asta înseamnă peste 45 de litri de sânge – este campionul Jandarmeriei Române. Cel mai emoţionant premiu vine, însă, de la cei pe care i-a salvat.

Cosmin Barabaș, jandarm: A fost o doamnă accident de motocicletă şi mi-a mulţumit frumos pentru gestul meu, a supravieţuit şi şi-a continuat viaţa sănătoasă. E o stare de spirit senzaţională, pe care nu o poţi simţi decât atunci când donezi.

Cosmin vrea să îşi continue misiunea până la 60 de ani, vârsta maximă admisă pentru donatorii de sânge. A reuşit să îşi convingă, însă, colegii să îi continue misiunea. Luna viitoare, Jandarmeria Română va organiza o amplă campanie de donare de sânge. 

Mihai Haiduc, inspector șef IJJ Maramureș: Noi fiind firi competitive, vom face tot posibilul să îl ajungem din urmă! Vreau să îi învit pe concetăţeni să îl ia ca model.  

Centrul de Transfuzii din Bucureşti, cel mai mare din ţară, are de câteva zile o autospecială unică în România, care reduce timpul de aşteptare pentru operaţii şi poate transporta sânge pe distanţe mari. 

Te-ar putea interesa si

IMPACT VIOLENT ÎN SATU MARE: Un microbuz din Maramureş s-a ciocnit de un Logan, apoi a spulberat un gard (FOTO)

Vasile Dale

ALCOOLEMIE RECORD LA TG. LĂPUŞ: Şofer depistat de poliţişti cu o concentraţie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat

Vasile Dale

ULTIMA ORA: DOUA MASINI S-AU CIOCNIT VIOLENT PE STRADA ELECTROLIZEI DIN BAIA MARE (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.