Eveniment

VREME SEVERĂ: Cod galben și portocaliu de frig și ninsori

ANM a emis mai multe avertizări meteo pentru următoarele zile.

INFORMARE METEOROLOGICĂ. Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 08 aprilie, ora 10. Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului
Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale.
În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

COD GALBEN. Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă.
Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.
La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

COD PORTOCALIU. Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14. Fenomene vizate: ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă. În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Un șofer din Republica Moldova a adormit la volanul TIR-ului și a ajuns într-un stâlp la Șomcuta Mare

Vasile Dale

ACCIDENT RUTIER LA SĂCEL: Un tânăr din Borșa a dărâmat cu maşina poarta și stâlpul din fier al unui imobil

Redactie

O NOUĂ ACŢIUNE: Femeie de 79 de ani, dusă acasă de salvamontiştii montani, într-o zonă greu accesibilă

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.